5 stjerner, Hr. Ferdinand, Klara f. 2003, Krimi/spænding, Politikens Forlag

Da Vinci mysteriet af Dan Brown

Da Vinci mysteriet af Dan Brown er en spændingsroman, som første gang udkom i 2003. Da Vinci mysteriet er historiens hidtil mest solgt bog, kun overgået af biblen. Nu er bogen blevet genfortalt, så yngre læsere også kan få glæde af den fantastiske megabesteller, som har taget verden med storm.

Uddrag af forlagets beskrivelse:

Robert Langdon er professor i religiøs symbolik ved Harvard. Han er i Paris for at give en forelæsning, og skal samtidig mødes med en kurator for byens store kunstmuseum, Louvre. Men samme aften findes den berømte museumsmand død, myrdet foran maleriet af Mona Lisa. Ved siden af liget er der skrevet en række mystiske koder, og politiet får hurtigt brug for Langdons hjælp til at bryde dem.

Sammen med kodeekspert Sophie Neveu går Langdon ind i et opklaringsarbejde der viser, at sagen er langt større end mordet: De er på sporet af en flere tusind år gammel hemmelighed. I et livsfarligt kapløb mod tiden må de to forsøge at løse gåden, inden svaret for evigt er tabt.

For første gang er Dan Browns internationale megabestseller her fortalt for et yngre publikum, så en ny generation kan følge Langdon på den åndeløse mission fra Paris til London via historien, kunsten og de verdenskendte monumenter.

 

Da Vinci mysteriet: Fortalt for yngre læsere af Dan Brown. Her sammen med to andre udgaver.
Da Vinci mysteriet: Fortalt for yngre læsere af Dan Brown. Her sammen med to andre udgaver.

Ligesom så mange andre var jeg totalt opslugt af Da Vinci mysteriet. Jeg læste i den stort set hver gang jeg så mit snit til det. Derhjemme, i bussen og nogle gange også i frikvarterene, når jeg var i skole… Det tog mig heller ikke særlig lang tid at komme igennem bogen, som er på ca. 400 sider.

I modsætning til den første udgave af Da Vinci mysteriet, har den her udgave et lidt lettere sprog, så yngre læsere har en bedre mulighed for at læse og forstå den. Der er ikke lavet om på handlingen, og det synes jeg er rigtig dejligt. Jeg tror nemlig, at jeg selv vil have lidt svært ved at læse ”voksenudgaven”. Dog er alderen sat til børn fra 10 år, og det jeg synes er lidt lavt sat. Selvom sproget er godt formidlet, er der stadig nogle ord, som vil være svære for en 10-årig. Der er også mange steder og navne at holde styr på, og det kan især i starten være svært. Jeg synes dog heller ikke, at man skal gøre historien endnu nemmere, for det vil bare ødelægge den. Men aldersgrænsen vil jeg nok selv vurdere til 13 år+.

Noget som jeg også gerne vil rose er coveret og layoutet. Forsiden er skøn og beskriver bogens handling rigtig godt. På bogens cover er der også forskellige billeder af kunstværker, steder og koder, som er med til at understøtte beskrivelserne. Layoutet var også noget jeg sat stor pris på, mens jeg læste.

Da Vinci mysteriet hører ikke under de genrer, jeg for det meste plejer at læse, men det betød intet i forhold til, hvor meget jeg kom til at elske den. Handlingen kørte bare derudad og der var ikke et eneste tidspunkt, hvor jeg ikke følte at den var rigtig spændende.

Mens man læser, får man masser af viden omkring kunst, historie og ikke mindst religion, som er det store tema i Da Vinci mysteriet. Historien tager en tilbage til Jesu tid. Her bliver der taget fat i en teori om ”Den hellige gral”, og det synes jeg er fascinerende. Der er mange hemmeligheder og meget mystik over bogen, og det var fedt at løse alle gåderne sammen med bogens to helte, Robert og Sophie.

Historien foregår på kun lidt over et døgn, men i løbet af den tid sker der en masse. Læseren er altid et skridt foran Robert og Sophie, da historien er fortalt på en måde der gør, at man får forskellige personers synsvinkler. Jeg var hele tiden spændt på at se, hvordan det hele ville udvikle sig.

Denne udgave af Da Vinci mysteriet vil jeg anbefale til alle på 13 år og derover. Nu er der i hvert fald ingen undskyldning for ikke at læse den fantastiske historie. Jeg giver Da Vinci mysteriet 5 STORE stjerner og jeg er næsten sikker på, at mange vil synes det samme. Nu glæder jeg mig til at finde tid til at læse andre bøger skrevet af Dan Brown, selvom sproget nok ikke er lige så let som i denne.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740042009
Udgave: 1. udg. 21.06.18
Originaltitel: The Da Vinci Code
Oversætter: Susanne Torpe
Sider: 400

2 thoughts on “Da Vinci mysteriet af Dan Brown

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *