5 stjerner, Hr. Ferdinand, Klara f. 2003, Krimi/spænding, Politikens Forlag

Engle og dæmoner af Dan Brown

[Anmeldereksemplar fra Hr. Ferdinand]

Engle og dæmoner af Dan Brown er den første bog i Langdon-Serien, hvor man følger Robert Langdon, som er professor og ekspert i symboler.

Dette er et uddrag af forlagets beskrivelse:

“En nervepirrende spændingsroman af forfatteren bag Da Vinci Mysteriet.

Da symbolforsker Robert Langdon kaldes til forskningscentret CERN i Schweiz for at se nærmere på et mystisk symbol – brændt på brystkassen af en myrdet fysiker – finder han beviser på det utænkelige: et gammelt broderskab, kendt som Illuminati, er dukket op til jordens overflade igen, og de ønsker hævn over deres værste fjende – den katolske kirke.

Langdon hvirvles ind i en intens og farefuld jagt på en nådesløs morder – en jagt, som fører ham gennem Vatikanet og Rom, hvor han kommer på sporet af en række ældgamle,hemmelighedsfulde tegn, der fører ham til broderskabets inderste kerne.”

Bøger i serien om Robert Langdon af Dan Brown
Bøger i serien om Robert Langdon af Dan Brown

Nu er det anden gang, jeg læser en bog skrevet af Dan Brown. Engle og dæmoner lever bestemt op til de høje forventninger som jeg havde efter at have læst Da Vinci mysteriet.

Som med Da Vinci Mysteriet så synes jeg, at bogen er fortalt på en helt utrolig måde. Man følger nemlig ikke kun Robert Langdon, men også andre karakterer i bogen. For eksempel kommer man blandt andet ind i hjernen på en morder, og det er noget som jeg finder uvant. Men det var ganske interessant at læse om.

Ligesom i Da Vinci mysteriet er jeg sikker på, at der ligger en grundig research bag fortællingen. Stor inddragelse af historiske, religiøse og videnskabelige fakta, var med til at gøre bogen troværdig og realistisk. Jeg er dybt imponeret over, hvor godt fiktion og fakta klinger med hinanden. Omgivelserne er også meget godt beskrevet, og nu vil jeg virkelig gerne til Rom, og opleve Vatikanstaten og alle de andre steder, som er med i bogen.

Engle og dæmoner er bygget op omkring kampen mellem videnskaben og religionen. Det er noget, som jeg før følte var to helt forskellige ting, som ikke havde særlig meget med hinanden at gøre, men Engle og dæmoner gav mig nogle helt nye tanker.

Jeg har haft det lidt sværere ved at læse Engle og dæmoner end jeg havde med at læse Da Vinci mysteriet. Det har nok noget at gøre med, at den udgave jeg læste af Da Vinci mysteriet var genfortalt for yngre læsere. Derfor tog det mig meget længere tid at læse Engle og dæmoner og jeg blev hele tiden nødt til at koncentrere mig om, hvad der skete.

Med alt bogens mystisk, hemmelige dokumenter og symbolske koder, opretholdt en spænding som varede ved. Derfor vænnede jeg mig relativt hurtigt til den mere ”voksne” sprogbrug.

Jeg har en god ting og en dårlig ting at sige om slutningen. Den gode ting er, at der gemmer sig en stor overraskelse i slutningen, som jeg tror mange vil have svært ved at gætte sig til. Og da jeg rigtig godt kan lide når, historier tager en helt uventet drejning, er det noget som jeg synes er mega fedt. Den dårlige ting er dog, at der er nogle ting i slutningen, som jeg ikke synes er særlig realistiske. Det ret ærgerligt, da jeg mener, at Langdon-serien skal være en realistisk opdigtning.

Men alt i alt synes jeg, at Engle og dæmoner er en fantastisk bog, og indtil videre har jeg kun positive ting at sige om Dan Brown!

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Læs også min anmeldelse af Da Vinci mysteriet.

Tak til Hr. Ferdinand /Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740044089
Udgave: 6. udg. 05.10.2017
Originaltitel: Angels & Demons
Oversætter: Susanne Torpe
Sider: 550

1 thought on “Engle og dæmoner af Dan Brown

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *