3 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Slørede sandheder af Linwood Barclay

Slørede sandheder er 2. del af Linwood Barclays trilogi: Promise Falls. Linwood Barclay har været både journalist og nyhedsredaktør inden han blev thriller-forfatter. Linwood Barclay bor i Ontario, Canada sammen med sin familie.

Forlagets beskrivelse:

“Et grotesk uheld har slået Lucy Brightons far ihjel. Og da hun besøger hans hus, er hun sikker på, at nogen har brudt ind. Hun beder den private efterforsker Cal Weaver om at undersøge det – men hun er ikke forberedt på, hvad han vil finde.

Cal opdager et hemmeligt ”legerum” i kælderen, som er komplet med videoudstyr, og det lader til, at der er en optagelse, som mangler. 

Hvordan hænger den stjålne DVD sammen med de andre forstyrrende begivenheder, som finder sted i byen? Da Cal fortsætter sin undersøgelse, og flere folk begynder at dø på mærkværdig vis, står det klart, at nogen går målrettet efter Promise Falls. Men hvem? Og hvor langt vil denne person gå?”

Slørede sandheder af Linwood Barclay
Slørede sandheder af Linwood Barclay

Er du overtroisk eller bare har et eller andet med tal, som kan være uheldige eller farlige – så skal du nok holde dig fra tallet 23! I hvert fald, så er 23 et virkelig skæbnesvangert tal i Slørede sandheder. Nu vil jeg ikke røbe detaljer, men jeg synes at det er en fed ide, og det får handlingen til at hænge sammen, og da det bliver “opdaget” giver det hele meget mere mening.

I starten af Slørede sandheder var jeg en smule forvirret, da jeg var helt sikker på at have læse 1. del af Promise Falls. Noget virkede meget bekendt og andet ikke. Jeg har endnu ikke haft 1. del i hånden, så jeg ved endnu ikke, om den er læst eller ej. Men er den ikke, så er det da ikke så tosset, at have den til gode. Og jeg kan i hvert fald konstatere, at man sagtens kan læse Slørede sandheder uden at have læst Begravede hemmeligheder, som er 1. del.

Slørede sandheder er en historie med rigtige mange tråde, og nok også lidt for mange til min smag. I begyndelsen havde jeg lidt svært ved at holde rede på, hvem der var hvem og især hvilken rolle de havde i/for historien. Men efterhånden som handlingen skrider frem, så samles trådene og det hele kommer til at passe fint sammen. Men, for der er et men – ikke alle tråde bliver fulgt til dørs, og bogen slutter med flere uafklarede sager, men så er der jo noget at se frem til i 3. del af serien.

Linwood Barclays karakterer er beskrevet rigtig godt – og selvom de ikke alle er de helte, som man måske forventer at møde i en krimi/thriller, så passer de hver især rigtig godt i Promise Falls, og de er som mennesker nok er flest, og det får fortællingen til at fremstå meget realistisk – omend ikke mindre uhyggelig. Tænk, hvad der kan ske af uhyggelige ting for almindelige mennesker.

Jeg vil gerne dele 1. kapitel med jer: “1. De kan bare vente sig.” – og så går der ellers ikke lang tid, før de første uhyggelige ting sker. Men er det et uheld, er det planlagt eller… ?! De uhyggelige begivenheder fører nye uhyggelig ting med sig – så har man lyst til en skræmmende krimi, så er Slørede sandheder et godt bud.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600276
Udgave: 1. udg. 12.06.2018
Originaltitel: Far From Truth
Oversætter: Marielle Nielsen Hansen

2 thoughts on “Slørede sandheder af Linwood Barclay

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *