4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Max 3-serien 3 og 4 af Kirsten Ahlburg

Alf er væk og Jon og den grå mus er 3. og 4. bog i serien Max 3 af Kirsten Ahlburg.

De to første bøger i serien hedder:
Gæk, gæk, gæk og Vip på tur.

Max 3-serien består af lydrette bøger til begynderlæserne, hvor ordene i teksten højst indeholder 3 bogstaver.

I Alf er væk leger Alf, Kim og Jon gemmeleg – men pludselig er Alf væk. Mon vennerne finder ham igen eller finder han dem? Alf er væk har nogle fine illustrationer af Susanna Hartmann.

Opslag i Alf er væk af Kirsten Ahlburg
Opslag i Alf er væk af Kirsten Ahlburg

Jon og den grå mus er gode venner. Men en dag kommer Ane på besøg, Ane har sin kat Max med – og det med mus og katte, det er jo ikke altid lige smart. Jon og den grå mus har nogle skønne illustrationer af Peter Hermann.

Bøgerne har et lettal på 10 og et lixtal på 4 – og til begge bøger findes der gratis opgaver på forlagets hjemmesider. Opgaver til Alf er væk og til Jon og den grå mus.

Opslag i Jon og den grå mus af Kirsten Ahlburg
Opslag i Jon og den grå mus af Kirsten Ahlburg

Altså, det kan jo godt blive svært med en anmeldelse af 3. og 4. del af en serie, uden at komme til at gentage, hvad jeg skrev i anmeldelsen af de første to, når Alf er væk og Jon og den grå mus er lige så gode som dem. Men uanset så er og bliver jeg fan af lydrette bøger, og jeg synes, at det er skønt, at der kommer flere og flere af dem. Lydrette bøger er geniale til begynderlæsere, som har brug for en blid start – og har de først styr på alle bogstavlydene, så er det lige til at kaste sig over lydrette bøger, og Kirsten Ahlburgs serier Max 2 og Max 3 er jo yderligere virkelig gode, fordi de er meget lette med de ganske korte ord.

Vores kat sammen med Jon og den grå mus af Kirsten Ahlburg. Jeg tror, at det er heldigt for musen, at den blot er tegnet.
Vores kat sammen med Jon og den grå mus af Kirsten Ahlburg. Jeg tror, at det er heldigt for musen, at den blot er tegnet.

Både Alf er væk og Jon og den grå mus har nogle skønne illustrationer, som passer godt til teksten og understøtter den første læsning fint. Jeg er især vild med illustrationerne i Jon og den grå mus – de er rigtig sjove. Men der er nok lidt flere detaljer at kigge på i Alf er væk.

Selvom begge bøger kun omhandler drenge, så synes jeg bestemt, at begge bøger henvender sig til begge køn – hvilket er rigtig fint.

Jeg vil ikke skrive mere om bøgerne – men lige citere, hvad jeg skrev i anmeldelsen af de to første bøger:

“Vi er sikre på, at både børn, der bare har lyst til at komme i gang med læsningen, og børn der måske har lidt sværere ved det, vil kunne få  noget ud af disse bøger. Som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion, så er også denne serie bundet flot ind, så børnene kommer til at føle, at de sidder med en “rigtig” bog lige fra start. Endnu en stor anbefaling til de nyeste begynderlæsere herfra.”

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Alf er væk – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772142111
Udgave: 1. udg. 14.05.2018
Sider: 22

Jon og den grå mus
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772142128
Udgave: 1. udg. 14.05.2018
Sider: 22

2 thoughts on “Max 3-serien 3 og 4 af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *