3 stjerner, Fantasy/science fiction, Forlaget Mellemgaard, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Evig vinter af Louise Roholte

Evig vinter af Louise Roholte er første del af serien Fire folk.

Dette er forlagets beskrivelse:

“En evig vinter har sænket sig over skovene, og Ivalu og hendes flok lider i kulden, mens de forsøger at finde føde i det golde landskab. De er ved at miste troen på, at foråret vil komme, og de skal tage stilling til, om de vil risikere at dø af sult i de skove, de holder så meget af, eller om de skal forlade dem i håbet om at finde et sted, der vil behandle dem mildere.

Sne og frost har også begravet fiskene under en tyk dyne af is ved søerne, hvor Anfred bor med sin flok. Fiskene kan ikke flygte, men de andre dyr er draget mod nord, og flokken overvejer at tage afsked med den verden, de kender. De to folk beslutter uafhængigt af hinanden, at en vandring mod nord er deres bedste chance for overlevelse – ganske uvidende om, at deres prøvelser først lige er begyndt.”

Evig vinter af Louise Roholte
Evig vinter af Louise Roholte

I Evig vinter introduceres der to hovedpersoner, Ivalu og Anfred. De to personer kommer fra to forskellige folkeslag, Ivalu fra Skovfolket og Anfred fra Søfolket – og det synes jeg er godt, det giver mulighed for at lære universet rigtig godt at kende. Måske kunne der godt have været en lidt mere lige fordeling mellem synsvinklerne, da jeg synes man hører rigtig meget om Ivalu, og jeg gerne ville have lært Anfred bedre at kende.

Evig vinter tog ikke særlig lang tid at læse, da sproget er let at forstå, men jeg syntes nogle gange at teksten var lidt tæt skrevet – det kunne godt have været  nogle flere tydeligere afsnit. Til gengæld er Evig vinter propfyldt af detaljerede beskrivelser af både personer og steder, hvilket giver en god fornemmelse af universet, som jeg i øvrigt er vild med. Ideen med at have forskellige folkeslag, syntes jeg er fedt, og hele historien med den evige vinter var noget, der var rigtig spændende at læse om.

Aldersgrænsen synes jeg passer godt til læsere der er omkring de 14 år. Yngre børn vil måske have svært ved at læse den. Der er nemlig mange personer at holde styr på, både fra Ivalu og Anfreds folk, og det kunne jeg nogle gange have svært at holde styr på, især i starten. Forfatteren er heller ikke blødsøden i forhold til at holde hendes karakterer i live, og det kom som en god overraskelse for mig. Jeg havde nemlig ikke forventet nogle dødsfald, da jeg begyndte at læse.  Jeg håber ikke, at det spoiler for meget.

Slutningen er det i Evig vinter, som jeg synes er bedst. Der sker nemlig noget, som kan ændre meget, og jeg er spændt på hvor det mon fører hen? Og så er det jo godt, at jeg har 2’eren stående klar i reolen.

⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Forlaget Mellemgaard
ISBN: 9788771908114
Udgave: 1. udg. 26.02.2018
Sider: 159

1 thought on “Evig vinter af Louise Roholte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *