5 stjerner, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

De ustraffede af Øbro & Tornbjerg

Sidste sommer slugte jeg de første fem bind i Øbro & Tornbjergs serie om kriminalpsykologen Katrine Wraa, der arbejder ved Københavns Politi. Nu er 6. del, De ustraffede, netop udkommet – og jeg var så heldig at modtage den, så jeg kunne læse den i ferien.

Bogens bagsidetekst:

“DE SLAP USTRAFFET FRA DERES FORBRYDELSE, MEN NOGEN VED HVAD DE GJORDE.”

“Kriminalpsykologen Katrine Wraa må afbryde sin tiltrængte ferie med sin lille datter, da en sag spidser til: Et tilsyneladende almindeligt selvmord er muligvis et mesterligt kamufleret drab på en mand, der er anmeldt for voldtægt af en tidligere kæreste. Sagen er kun begyndelsen på det mønster, der begynder at tegne sig, da Katrine først får øje på det. Et mønster med næsten uoverskuelige konsekvenser. 

Samtidig er Katrine ved at miste overblikket i sit privatliv, da det bliver invaderet af én, der nægter at give op.”

Serien om Katrine Wraa af Øbro & Tornbjerg
Serien om Katrine Wraa af Øbro & Tornbjerg

Selvom De ustraffede er nummer 6 i serien, så er jeg stadig lige vild med Katrine Wraa. Jeg synes, hun er en skøn hovedperson, der er let at holde af og ikke mindst holde med – men hendes beslutninger er måske ikke altid lige gennemtænkte – men det gør hende på sin vis mere troværdig. Jeg kan rigtigt godt lide det indblik vi får i Katrines privatliv sideløbende med opklaringen af forbrydelsen. Jeg har lige i dag læst, at de kvindelige hovedpersoner i De ustraffede bliver kritiseret i en anmeldelse, det kan jeg bare slet ikke følge – jeg synes, de er præcis som de skal være, og efter  seks bøger, så kan jeg slet ikke forestille mig dem anderledes.

De ustraffede er rimelig letlæst, sproget er flydende, personerne godt beskrevet og plottet er virkelig gennemtænkt og vidner om en grundig research – er man først begyndt, så er bogen virkelig svær at lægge fra sig, præcis som de forrige i serien.

Temaerne er i De ustraffede er blandt andet voldtægt, især partnervoldtægt, stalking og ikke mindst, hvordan anmeldelserne af voldtægt bliver håndteret af politi og retsvæsen. Fortællingen er meget realistisk og ikke mindst relevant. De mange facts, som jeg tror at de færreste kender, giver bogen endnu mere på den realistiske front, samtidig med at læseren får noget at tænke over – også efter bogen er lagt væk.

Der kommer rigtig mange krimier i disse år, som rummer et eller flere meget samfundsrelevante emner og/eller kritik. De ustraffede er en i denne kategori. Jeg kan rigtig godt lide, når der er lidt mere på spil i en krimi eller et budskab, hvis man kan sige det sådan – end det traditionelle mord og opklaringen af dette. Det er fedt med “lidt ekstra” at forholde sig til – også selvom disse bøger ofte bliver en tand mere grusomme, fordi virkeligheden bliver vist sort på hvidt.

Mine forventninger til De ustraffede var store – men der er slet ingen tvivl om, at alle mine forventninger blev indfriet. De ustraffede er  helt sikkert en af mine favoritter i serien, og det siger ikke så lidt, da jeg jo også er meget begejstret for de øvrige.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740036497
Udgave: 1. udg. 15.08.2018
Sider: 402

 

3 thoughts on “De ustraffede af Øbro & Tornbjerg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *