5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

I Satans tjeneste af Tess Gerritsen

I Satans tjeneste er de. 6. bog i Tess Gerritsens serie om Rizzoli & Isles. Der er foreløbig udkommet 12 bøger i serie på originalsproget. Indtil videre er nr. 1-6 + nr. 11 oversat til dansk.

Fra bogens bagsidetekst:

“Det latinske ord PECCAVI står skrevet i blod på gerningsstedet, hvor en ung kvinde er blevet brutalt myrdet. JEG HAR SYNDET, betyder det. Det er en isnende julehilsen til retsmediciner Maura Isles og kriminalassistent Jane Rizzoli fra Boston, der hurtigt forbinder offeret med den kontroversielle og celebre psykiater Joyce O’Donnell – Janes faglige nemesis og medlem af Mefisto-klubben.

Maura og Jane dykker ned i den hidtil mest forbløffende og usædvanlige sag i deres karriere og drager dermed ud på en skrækindjagende rejse til det ondes inderste væsen, hvor de møder en djævelsk fjende, der er farligere end nogen anden forbryder, de før har mødt … og som kun lige har begivet sig ud på sin voldelige færd.”

I Satans tjeneste af Tess Gerritsen
I Satans tjeneste af Tess Gerritsen

Faktisk kunne jeg ikke vente på, at I Satans tjeneste udkom på dansk. Da jeg havde læst de første bøger i serien om Rizzoli & Isles, købte jeg det meste af serien på engelsk. Jeg er ikke helt færdig med at læse den, men I Satans tjeneste (The Mephisto Club) har jeg læst både på engelsk og og nu på dansk – og den kan sagtens læses to gange, måske jeg faktisk fik fat i flere detaljer anden gang. I Satans tjeneste er en selvstændig fortælling, som de andre i serien og kan derfor læses uafhængigt af de øvrige. Jeg vil dog anbefale, at man læser bøgerne i den rigtige rækkefølge, så man ikke går glip af de personlige historier og personernes udvikling – som jeg synes, at det er en ret væsentlig del af alle bøgerne.

Som jeg også skrev i min anmeldelse af Skindød, som er nr. 5 i serien, så er jeg vild med Jane og hendes mand Gabriel, de er et fascinerende par at læse om, og fortællingen om deres personligheder og liv bidrager helt klart til at holde læseren fanget. I Satans tjeneste kommer tættere på Maura Isles og man lærer hende meget bedre at kende, det har jeg virkelig manglet i de foregående bøger, hvor hun tit har virket som en bi-person – i denne træder hun tydeligt ind som en af hovedpersonerne. Det er dejligt endelig at komme lidt bag “facaden” og få lidt mere føling med, hvem Maura egentlig er – og jo bedre man lærer hende at kende, jo bedre synes jeg om hende.

I Satans tjeneste handler, som titlen nok siger, om satanisme – men ikke på det overnaturlige plan, men mere a la Dan Browns bøger, altså om symbolik mv. På den måde synes jeg, at bogen er bygget lidt anderledes op end de forrige, men det gør den bestemt ikke ringere, snarere tværtimod – den er vildt spændende. Selvom I Satans tjeneste måske kan virke lidt mere “teoretisk” end de foregående, så bliver der ikke sparet på de blodige detaljer, og disse er Tess Gerritsen som altid virkelig ferm til at skrive om.

Tess Gerritsen har endnu engang skrevet en fantastisk thriller, selvom nogen måske vil synes, at den er lidt for anderledes end de øvrige i serien. Jeg er dog vild med den, – og jeg synes, det er et rigtig spændende plot, og den er uhyggelig og overraskende fra ende til anden. Selvom jeg også har læst den næste i serien (The Keepsake) på engelsk, så ser jeg virkelig frem til at læse den endnu engang, når den udkommer på dansk.

For mit vedkommende, så mener jeg, at I Satans tjeneste helt sikkert er en af de bedste i serien indtil nu. Er du til blodige, skræmmende krimier – og har du endnu Tess Gerritsens bøger til gode, så er du gået glip af noget!

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600245
Udgave: 1. udg. 01.07.2018
Originaltitel: The Mephisto Club
Oversætter: Anne Mette Poulsen
Sider: 364

1 thought on “I Satans tjeneste af Tess Gerritsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *