3 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Løftet af Erik Storey

Løftet er 2. del af amerikanske Erik Storeys spændingsserie om Clyde Barr. 1. del hedder Intet mindre end døden.

Bogens bagsidetekst: 

“Clyde Barr strejfer rundt i de øde egne i det vestlige USA i sin søgen efter en mening med tilværelsen efter en fortid med for meget vold og store personlige tab. Da efteråret falder på, søger han op mod bjergene for at klare tankerne og skærpe sanserne ved at gå på jagt. Men da han møder en ældre, syg mand – en ute-indianer fra et reservat i nærheden – må han vinke farvel til drømmen om et liv i ensomhed.

I reservatet møder Clyde den gamle mands datter, Lawana, og hans barnebarn, Taylor – og en gruppe faretruende bikere, der kalder sig Reapers, som hærger den fattige, halvvejs forladte by. Clyde beslutter sig for at give Lawana en hjælpende hånd på gården, indtil hendes far er blevet rask. Men spændingerne mellem de lokale og bikerne tager til, og hans ønske om at hjælpe bliver til en kamp for Lawanas, Taylors og hans eget liv…”

Løftet af Erik Storey
Løftet af Erik Storey

Handlingen i Løftet foregår hovedsageligt i et indianerreservat i Utah. Reservatet synes jeg virker meget troværdigt beskrevet (desværre). Umiddelbart er min tanke også, at personerne er rimeligt realistisk beskrevet – det vil sige deres kultur, levemåde- og vilkår. Men desværre finder jeg, at det er nogle ret svage skrivelser af deres personligheder. Den eneste person, som jeg synes at kende rimelig godt er hovedpersonen Clyde Barr – og det skyldes ikke beskrivelserne i Løftet, men fordi jeg har læst forgængeren, Intet mindre end døden.

Clyde Barr er en selvvalgt omflakkende “dagdriver”. Jeg tænker, at forfatteren Erik Storey har fået lidt inspiration til Clyde Barrs karakter ved at læse Lee Childs bøger om Jack Reacher. De to hovedpersoner har i hvert fald en del fælles træk, men der er  nok lidt mere “cowboy” over Clyde Barr.

Løftet er en virkelig actionpræget fortælling om kampen mellem terrorister og motorcykelbander, som er terroristernes supportgruppe – og på den anden side lokalbefolkningen, som her er indianere med Clyde Barr som support.

Der er gang i fortællingen fra start til slut – måske også lidt for meget efter min smag. Der er ikke mange pauser og ikke meget meget tid til at komme “bag facaden” på de personer, som medvirker. Desværre virker plottet også noget forudsigeligt og der er ikke mange overraskelser undervejs.

Plottet med terroristerne i/tæt på reservatet uden politi/FBI lige i hælene – og dermed kampen mellem lokalbefolkningen og forbryderne virker for mig rimeligt urealistisk, men samtidig så er det jo “bare” en historie.

Løftet levede ikke helt op til mine forventninger efter at have læst Intet mindre end døden, men jeg er alligevel spændt på, hvad livet byder Clyde Barr af udfordringer i næste bind, for sådan et håber jeg er på vej.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600344
Udgave: 1. udg. 01.11.2018
Originaltitel: A promise to kill
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 240

1 thought on “Løftet af Erik Storey

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *