4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Intet mindre end døden af Erik Storey

Amerikanske Erik Storey, der blandt andet har været ranchejer, vildmarksfører og jæger, debuterede i 2016 med Intet mindre end døden, som er første del af en serie. Intet mindre end døden udkom på dansk i november 2017.

Forlagets beskrivelse:

“Seksten år. Det er så lang tid Clyde Barr har været væk fra Colorados tykke skove, alpefyldte ørkener og ujævne bjerge. Flygtende fra en fortid fyldt med uhyggelige minder, er han tilbage efter at have rejst gennem tre kontinenter som jæger, eventyrer, lejesoldat, og uretfærdigt dømt indsat. Endnu engang er hans fortid ude efter ham…

I det flakkende lys fra et lejrbål modtager Clyde et helt vanvittigt opkald fra sin søster, Jen. Hun når lige at få tryglet ham om at komme og redde hende, før linjen dør. Clyde ved ikke, hvor meget tid han har, eller hvor Jen befinder sig. Ej heller hvem der har bortført hende. Det eneste han ved er, at intet mindre end døden kan stoppe ham fra at redde hende.

Sammen med en ung kvinde ved navn Allie, som har en meget kompleks motivation for at slutte sig til ham på denne færd, tager Clyde ud på en farefuld søgen efter sin søster. Mens denne nye duo ræser mod tiden, får Allie ham til at indse, hvad han er blevet til, og hvad han stadig kan være.”

Intet mindre end døden af Erik Storey

Et ord kendetegner både manden, Clyde Barr, som er hovedperson, handlingen og naturen, som den foregår i – nemlig: Barsk!

Clyde Barr, som er hovedpersonen i Intet mindre end døden, er udadtil en hård negl, men efterhånden som historien skrider frem hører vi en del om Barrs liv og opvækst, dette giver en forklaring på, hvorfor Barr virker så hårdhudet. Men selvom Barr er barsk og brutal, så viser han også undervejs nogle dybere/blødere sider af sig selv. Barr er uanset det barske ydre en person, som det er ret let at fatte sympati for. Efterhånden som Barr og hans families historie udfolder sig – ikke mindst med Allies hjælp – får Barr lukket op for nogle følelser og tanker, som udjævner lidt af det barske image.

Allie, som følges med Barr på sin færd, synes jeg også er fint beskrevet, men på det personlige plan ikke helt så detaljeret som Barr, men egentlig synes jeg også, at det er relationen mellem de to, som er den vigtigste, da den har en stor betydning for historien i sin helhed, da den relation netop bidrager til Barrs personlige/følelsesmæssige udvikling.

Intet mindre end døden er spændende stort set fra start, spændings – og actionniveauet er højt hele vejen gennem bogen, og der er ikke mange rolige stunder for Barr og Allie. Jeg er vild med den måde, som Erik Storey kan afslutte et kapitel på – flere gange slutter et kapitel i retningen af dette “… jeg lovede mig selv at gøre alting godt igen dagen efter. Men det går ikke altid, som man ønsker“. – Så er det jo umuligt ikke at læse videre…

Som andre steder i USA, så er der en vild, flot og barsk natur i Colorado omkring Rocky Mountains og det synes jeg, at Erik Storey er rigtig god til at beskrive – jeg kunne i hvert fald tydeligt set det område for mig, som Barr og Allie færdes i.

Som skrevet, så er Intet mindre end døden en barsk historie, den foregår i et miljø med narkokateller, “white trash” og dybe banderelationer – med mennesker, der er villige til at miste livet for hævn – eller for hvad de mener er retfærdighed.

Intet mindre end døden har en rigtig fin slutning – og selvom det er første del af en serie, så synes jeg alligevel, at slutningen får lukket de løse ender, og man kan stoppe efter denne bog, hvis man skulle ønske det. Men jeg tror altså, at jeg må holde øje med bog nr. 2 i serien, for jeg vil helt sikkert gerne vide, hvordan det går for Barr fremover.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788776778668
Udgave: 1. udg. 2017
Originaltitel: Nothing Short of Dying
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 263

4 thoughts on “Intet mindre end døden af Erik Storey

  1. […] Alt hvad jeg har læst kan som sædvanligt ses på listen under billedet. Der er link, hvis bogen er anmeldt på bloggen. Der er anmeldelser på vej af En skønne dag af Carey Heywood og Ingen udvej af Taylor Adams. Lige nu læser jeg Løftet af Erik Storey – det er efterfølgeren til Intet mindre end døden. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *