4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Vidnet af Simon Kernick

Britiske Simon Kernick, som har skrevet Vidnet, har mere end 17 bøger bag sig. Vidnet er første del af en ny krimi/thriller-serie med kriminalkommisær Ray Mason, som hovedperson. Der er ikke tidligere nogle af Simon Kernicks bøger, som er oversat til dansk.

Forlagets beskrivelse:

“I Vidnet er Jane Kinnear vidne til mordet på sin elsker. Det går meget snart op for Jane, at hun også selv er i fare. Hun bliver underlagt politibeskyttelse, da det viser sig, at hendes elsker lå inde med vigtige oplysninger om et forestående terroristangreb.

Kriminalkommissær Ray Mason fra terrorismebekæmpelsesgruppen er en mand med en kontroversiel fortid, men hans effektivitet gør ham bedre i stand til at forhindre terroristangreb end nogen anden. Men kan man stole på ham, eller ved han mere om planlægningen af terroristangrebet, end han fortæller?

Samtidig prøver Jane at beskrive sin elskers morder for politiet – hvad hun ikke ved, er at morderen allerede ved hvem hun er, og han ved, hvor hun gemmer sig. Og han helmer ikke, før han fanger hende.”

Vidnet af Simon Kernick
Vidnet af Simon Kernick

Vidnet har en kriminalkommisær som hovedperson – og med det, så regnede jeg egentlig med, at det var en krimi, jeg havde i hånden. Ok, jeg burde måske lige have kigget en smule mere på forsiden, hvor der faktisk bliver brugt ordet “Thriller”. Nu kan jeg så roligt sige, at Vidnet ikke “kun” er en krimi, faktisk er forlagets “thriller” nok mere dækkende – en fin portion uhygge er der i hvert fald tilsat historien.

Vi hører på skift historien fra Janes og Rays synsvinkel. Det fungerer rigtig godt, og det giver en god vekselvirkning. Det er spændende at følge med i, hvordan historierne langsomt flettets sammen. Det er interessant, at man følger begge personer, som jeg-fortællere. Jeg-fortæller-vinklen gør, at man kommer rimelig godt ind under huden på dem begge – det tror man i hvert fald…

Jeg synes, at personbeskrivelserne af både Jane og Ray er gode – og begge passer godt til deres roller. Umiddelbart synes jeg bedst om Ray – hvilket jo er ganske heldigt, da der er ham serien handler om. Jeg ville gerne have lært Ray lidt bedre at kende, men mon ikke det kommer i de næste bind? Nu er det et stykke tid siden, at jeg læste Vidnet – og umiddelbart, så kunne jeg vist godt have brugt en lidt dybere miljøbeskrivelse, i hvert fald kan jeg slet ikke huske omgivelserne i fortællingen – men måske de heller ikke er så vigtige?

Et af mine eneste minusser ved Vidnet er, at jeg faktisk havde luret en ret væsentlig detalje i plottet meget hurtigt – og det tog en del af spændingen ved fortællingen. Om det er rent held ved jeg ikke (måske jeg har læst for mange krimier) – jeg var heller ikke 100% sikker før til sidst, så jeg var alligevel godt fanget.

Vidnet er en spændende og velskrevet krimi. Historien er en fin start på en ny serie – og jeg glæder mig til at høre mere om Ray Mason.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600382
Udgave: 1. udg. 01.11.2018
Originaltitel: The Witness
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 331

3 thoughts on “Vidnet af Simon Kernick

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *