5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Blodets bånd af Angela Marsons

I går, d. 15.10.2020 udkom Blodets bånd af Angela Marsons. Blodets bånd er den 5. bog i krimiserien om kommissær Kim Stone. Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Fra forlagets beskrivelse:

“En kvinde er blevet dræbt med ét enkelt, præcist knivstik, og ved første øjekast ligner det et røveri, der har udviklet sig fatalt. Men kommissær Kim Stone føler, at der er noget, der ikke rigtig hænger sammen.
Da en stofmisbruger bliver fundet myrdet med et identisk sår, ved Kim instinktivt, at der er tale om den samme morder. Men når intet forbinder de to ofre, står hun måske over for sin hidtil vanskeligste sag.
Kim ønsker brændende at fange den forskruede forbryder, men bliver rystet, da dr. Alex Thorne – den sociopat, hun fik sat bag tremmer – igen dukker op på scenen og stiller Kim ansigt til ansigt med den kvinde, der var ansvarlig for Kims tvillingebrors død: hendes egen mor.
Da antallet af døde stiger, trævler Kim og hendes folk et net af dystre hemmeligheder op. Men en af deres egne kan være i livsfare, og Kim er måske ikke stærk nok til at redde dem …”

Billede af: Blodets bånd af Angela Marsons
Blodets bånd af Angela Marsons

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes rigtig godt om kommissær Kim Stone. Hun har en spændende personlighed – og har haft en virkelig grum opvækst. Derudover brænder hun for sit job, og gør det afsindigt godt.  Jeg har flere gange tidligere skrevet om Kim Stones karakter – og lidt om hendes baggrund, så jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvordan jeg ser hende. Men alligevel vil jeg sige, at Kim minder mig om Jane Rizzoli fra Tess Gerritsens krimiserie – og hun minder mig endnu mere om Helen Grace fra Matthew Arlidges serie.

Selvom hver enkelt bog i serien har sin egen sag – så er det klart en fordel at læse bøgerne i rækkefølge, da Kims historie/opvækst er en stor del af handlingen. Når man læser denne bog synes jeg, at det er vigtigt, at man i hvert fald har læst Onde spil først, da man her hører om, hvorfor forholdet mellem Kim Stone og dr. Alex Thorne er som det er.

Plottet i Blodets bånd er virkeligt spændende, men ikke hårrejsende grusomt som plottet i den forrige bog, Døde vidner. Selvom der er en uhyggelig sag med drab og så videre, så er det egentlig mere sagen om Kim Stone og dr. Alex Thorne, som optager mig. Den del får mig til at sidde med strittende nakkehår og krummede tæer – det er ikke en blodig sag, men derimod et styg psykologisk spil.

Jeg har en lille bitte anke til sprogbrug i bogen, som jeg ikke er enig i – om det er oversættelsen eller sådan som forfatteren faktisk har udtrykt sig, ved jeg ikke. Men en biologisk mor bliver omtalt som rigtig mor et par gange – og så tænker jeg, hvad er en forkert mor? Ordet biologisk bliver også brugt – og jeg kan ikke forstå, hvorfor det andet overhovedet kommer på bane? Ja, nogle synes nok det er en småting – men som adoptivmor, så kan jeg love for, at jeg er præcis lige så meget mor for mine børn uanset, hvordan jeg har fået dem! Jeg føler mig i hvert fald ikke som en forkert mor.

Nu har jeg skrevet lidt om Kim Stone – men generelt, så er personskildringerne rigtig gode. Jeg synes, at der er et meget fængende persongalleri, hvor alle supplerer hinanden godt. Igen vil det dog være en fordel at læse serien fra start, så man kender alles historier og relationer. I Blodets bånd synes jeg ikke, at miljøet er vildt vigtigt, så jeg tænker faktisk ikke meget over det. Der er et par scener, hvor det er en fordel at kunne se stederne for sig – og det synes jeg lykkes godt.

Blodets bånd er som de øvrige bøger i serien både velskrevet og  faktisk også ganske hurtigt læst, mangler bestemt ikke handling, når først man har åbnet bogen, så er det afsindig svært at lægge den fra sig før man er færdig.

Blodets bånd er udover at være en krimi også en historie om rødder, opvækst og familierelationer, præcis som titlen siger. Jeg tænker ikke, at jeg røber for meget, når jeg skriver, at det både drejer sig om sagen i bogen og om Kim Stones historie.

Angela Marsons har heldigvis allerede skrevet en del flere bind i serien om Kim Stone – så nu glæder jeg mig bare til de bliver oversat, det kan bestemt ikke gå for hurtigt.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Tavse skrig
2. Onde spil
3. Forsvundne piger
4. Døde vidner
5. Blodets bånd

Skulle du have fået lyst til at læse serien, så hold øje med Bech’s Books på Facebook – til december 2020 kommer en julegiveaway, hvor man blandt andet kan være så heldig at vinde Tavse skrig.

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742603819
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Blood Lines
Oversætter: Stig W. Jørgensen
Sider: 365

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Blodets bånd af Angela Marsons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *