5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Nora-serien 3-4 af Jørn Jensen

Nora-serien af Jørn Jensen er en letlæsningsserie, som handler om Nora og hendes håndboldklub. Der er indtil nu kommet fire bøger i serien, jeg har tidligere anmeldt de to første:

1. Nora får fidus-bamsen
2. Nora træner straffe
3. Nora bliver skadet
4. Noras nye finte

Bøgernes bagsidetekster:

3. Nora bliver skadet
“Nora har varmet op. Det gør hun før hver kamp. En dag går det galt. Hun vrider om på foden.”

4. Noras nye finte
“Nora, Mille og Nida ser video. De ser en smart finte. Den øver de. Da de skal i kamp, vil de lave den.”

Nora-serien 3-4 af Jørn Jensen
Nora-serien 3-4 af Jørn Jensen

Som i de to foregående bøger i Nora-serien, så virker Nora bliver skadet og Noras nye finte også ganske realistiske, både hvad angår træningen, kampene og relationerne pigerne i mellem. Selvom man ikke har det vilde kendskab til håndbold, så vil bøgerne kunne give et godt billede af spillet – og kender man til håndhold, vil man nok kunne nikke genkendende til de fleste scener undervejs.

Nora-serien er til de læsere, som har fået nogenlunde gang i læsningen. Begge bøger har et lixtal på 8, hvilket også gælder for de to første bøger i serien. Nora bliver skadet har et lettal på 17 og Noras nye finte et lettal på 16.

Bøgerne i Nora-serien kan sagtens læses selvstændigt, så uanset nummer på bogen, så kan man sagtens læse dem uden man behøver tænke på rækkefølgen. Det vigtigste tema i bøgerne er håndboldspillet og alt der relaterer til dette.

Opslag i Nora bliver skadet af Jørn Jensen
Opslag i Nora bliver skadet af Jørn Jensen

Begge bøger er skrevet i et rimelig let sprog – og med kendskab til håndbold, så tror jeg, at de fleste børn når langt. Teksten er opbygget af forholdsvis korte sætninger – og teksten er sat op, så den virker overskuelig. Nogle sider har dog mere tekst end andre, men teksterne har samme opbygning.

Det er igen Kim Dalsgaard, som har lavet de farverige illustrationer – og ja, jeg kan stadig rigtig godt lide hans illustrationer. Hele vejen gennem bøgerne passer illustrationerne rigtigt godt til teksten – og de er på den måde et fint supplement til handlingen, og vil for nogen  måske også være med til at lette forståelsen lidt.

Opslag i Noras nye finte af Jørn Jensen
Opslag i Noras nye finte af Jørn Jensen

Både drenge og piger vil kunne læse Nora-serien, også selvom titlen signalerer, at det er en pige, som er hovedperson – ja, alle personer er faktisk hunkøn, også trænerne. Men sportsinteresserede drenge vil også kunne for fornøjelse af bøgerne.

Ja, som skrevet før, så er nye letlæsningsbøger altid velkomne. Det er vigtigt, at de nye læsere, har noget at vælge i mellem, og at de får fat i bøger som interesserer dem. Så selvom der allerede findes en del letlæsningsbøger om diverse sportsgrene, så kan der med garanti aldrig bliver for mange til målgruppen.

Det korte af det lange: Nora-serien består af endnu nogle fine letlæsningsbøger fra Jørn Jensen, suppleret med dejlige illustrationer af Kim Dalsgaard.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Nora bliver skadet – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145433
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25

Noras nye finte – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145440
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *