4 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, People's, Tine f. 1973

Hyrden af Eva Maria Fredensborg

Hyrden er 3. og dermed sidste del af Eva Maria Fredensborgs, krimitrilogi Akademiet.

Bogen blev oprindeligt udgivet som en Mofibo Original, e- og lydbog, som begge blev tilgængelige på Mofibo i juni 2020 – den trykte udgave udkom først i juni 2021. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo.

De to første bøger hedder: 1. Den tavse røver og 2. Drengen der forsvandt.

Beskrivelse fra bogens bagside:

“Hampus, Nadia og Bjørn haf aftalt at indlede deres egen, private efterforskning af sagen om Hampus’ forsvundne kæreste, Elin, men først skal de gennemføre Akademiets tredje og sidste elitemodul. Her lykket det endelig Conrad Løwe at sikre sine aspiranter en sag, der vil give dem mulighed for at vise, hvor talentfulde de er.

Sagen bringer teamet til Trondheim, hvor Bjørn er vokset op. Han får en overstrømmende modtagelse, men fundet af en stærkt lemlæstet mand udstiller alvorlige problemer i lokalsamfundet, og den norsk-somaliske aspirant bliver for alvor udfordret. Hans indignerede reaktion starter en kæde af begivenheder, der resulterer i, at Nadia forsvinder, og Hampus må forsvare sig mod nye, alvorlige anklager.”

Billede af: Hyrden, Drengen der forsvandt og Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg
Hyrden, Drengen der forsvandt og Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg

Jeg vil lige starte med at dele en scene fra bogen: I starten af Hyrden hører vi om, at en kollega ikke kan nå frem, og derfor skal vedkommende deltage i mødet via skype… mon ikke det lyder bekendt for de fleste i denne coronatid?

For at få det bedste ud af bogen, så synes jeg, at det er nødvendigt at læse serien fra start, da der bliver trukket flere tråde mellem bøgerne – og en stor del faktisk også er en fortløbende historie.

Plottet er som i de forrige bøger meget spændende – og det har en fin opbygning med twist, så man bliver overrasket undervejs. Hyrden er dog knap så hårrejsende uhyggelig som de første i serien. Hyrden er en velskrevet og velfortalt historie, jeg synes ikke, at den er helt så letlæst, som jeg havde forventet – men det er bestemt ikke et minus. Selvom emnerne i bogen både er relevante og uhyggelige, så ramte Drengen der forsvandt mig på en anden og hårdere måde. Jeg vil ikke gå i detaljer med hensyn til handlingen, da det simpelthen er for let at komme til at spoile. Men jeg vil da sige, at jeg et par gange sad med tilbageholdt åndedræt, fordi nogle af personerne vi følger er i fare…

Med hensyn til persongalleriet, så er personbeskrivelserne gode, men igen er det en fordel at have læst de forrige bøger. Selvom krimiplottet i Hyrden er spændende, så er det faktisk personerne og deres indbyrdes relationer, som for mig bærer det meste af historien. Jeg er vild med dem alle – de bidrager hver især på deres måde til at gøre historien både om dem selv og om sagen interessant.

Min anmeldelse kan i denne omgang synes lidt kort, men jeg er både bange for at spoile, men ikke mindst at gentage mig selv (læs de to forrige anmeldelser).

Eva Maria Fredensborgs serie, Akademiet får en stor anbefaling fra mig – og jeg håber virkelig, at der kommer en eller anden form for efterfølger, da jeg slet ikke er færdig med Nadia, Bjørn, Hampus og Stefan.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788772383736
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 354

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Hyrden af Eva Maria Fredensborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *