4 stjerner, Krimi/spænding, People's, Tine f. 1973

Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg

Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg er første del af krimiserien, Akademiet.

Den tavse røver blev oprindeligt udgivet som e-bog og lydbog af Storytel. Den 1. marts 2019 er Den tavse røver udkommet i bogform i et samarbejde mellem People’sPress og Storytel.

Forlagets beskrivelse:

“En brutal hjemmerøver hærger i et sædvanligvis øde kystområde nord for Stockholm, men ud for kysten ligger krydstogtsskibet Ocean Gala for anker med 1.800 asylansøgere ombord, og højreradikale kræfter samles for at demonstrere mod deres ankomst.

På Det Fællesskandinaviske Akademi for Gerningsmandsprofilering ser Conrad Løwe for første gang i sin lange karriere stort på reglementet, da han i situationen øjner muligheden for at danne sin helt egen eliteenhed, hvis største aktiv er unge Nadia Elmkvist: Med sit særlige talent for at aflæse kropssprog er hun en eminent afhøringsleder, men også noget af en udfordring.

Aspiranterne skal lokalisere hjemmerøveren. En opgave, der ikke blive lettere af, at Nadia og deres kontakt hos det lokale politi, Hampus Cedergren, har svært ved at blive enige om, hvor hårdt man kan tillade sig at gå til hjemmerøverens ofre.”

Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg
Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg

Den tavse røver er en velskrevet og fængende krimi. Det er en fortælling med spænding fra start til slut – og med flere overraskende plot-twists undervejs. Der var dog et enkelt spor, som jeg ret hurtigt havde “regnet ud”, men da omdrejningspunktet ikke kun er om dette, var der stadig plads til andre overraskelser.

Jeg synes, at Den tavse røver er en meget uhyggelig krimi – ikke fordi der bliver udpenslet en masse med blod, vold og mord, men nok fordi emnet med hjemmerøverier er ganske angstfremkaldende for mig – og nok også for andre læsere. Det er (desværre) en virkelig trussel mod ens hjem – og en selv – et sted, hvor man burde kunne føle sig tryg.

Som skrevet er Den tavse røver ikke en roman, hvor grusomme scener bliver beskrevet i detaljer, det er nok nærmere det psykologiske aspekt, som fortællingen er bygget op om. Der er meget fokus på opklaringsarbejdet – og ikke mindst samarbejdet. Historien har et meget spændende persongalleri med nogle virkelig stærke personligheder, som er rigtig godt beskrevet. Det er Nadia Elmkvist og Hampus Cedergren, der er hovedpersonerne – i godt følgeskab med Nadias kolleger og deres leder Conrad Løwe. Nadia og Hampus er virkelig modsætninger, Nadia er frembrusende og arrogant, hvor Hampus er en stille enspænder. Personernes forskelligheder fungerer godt sammen – og gør historien meget levende. Jeg ser bestemt frem til at høre mere om Nadia og Hampus i en efterfølger til Den tavse røver.

At vi i historien også hører om krydstogtsskibet, Ocean Gala, der fungerer som hjem for 1800 asylansøgere er med til at give historien et ekstra lag – og ikke mindst kan denne vinkel give stof til eftertanke.

Den tavse røver har et vildt spændende plot – det er ikke umiddelbart et plot, der ligner noget, jeg er stødt på før, det er super forfriskende. Fortællingen virker både autentisk og troværdig. 4 store stjerner fra mig til Den tavse røver. Jeg glæder mig til næste del af serien.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770361309
Udgave: 1. udg. 01.03.2019
Sider: 388

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram

3 thoughts on “Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *