4 stjerner, Feel good/kærlighed, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, People's

Gæsteblogger om I egetræets skygge

Maria Wendt har endnu engang besøgt Bech’s Books. Denne gang har Maria læst og anmeldt I egetræets skygge af Sofia Lundberg.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor man kan finde hendes indlæg på: Mit liv med angst. Derudover kan Maria følges på Instagram: maria.blogger.wendt.

Sidst i indlægget er en oversigt over de bøger, som Maria har anmeldt på Bech’s Books.


Titel: I egetræets skygge
Forfatter: Sofia Lundberg
Antal sider: 345
Udgivet: People’s Press, 2021

I romanen ”I egetræets skygge” møder man Esther, der har det svært efter en skilsmisse. Hun deler sønnen Adrian med eksmanden, kunstneren Alex, der er nedgørende og kontrollerende. For at få lidt adspredelse går Esther ture og ender ved en bænk ved et egetræ, og på en af turene møder hun den ældre Rut. Rut er livsklog, og er lige det friske pust, Esther har brug for, og lidt efter lidt opstår et fint venskab mellem de to kvinder. Men Rut har sine egne hemmeligheder, og en dag er hun ikke ved træet, og Esther sætter sin egen eftersøgning af hende i gang, og det fører hende til Italien for at få svar. Svar på hvorfor Rut har været så tavs om sin egen familie, og hvad der skete dengang i 1950’erne.

Bogens handling foregår henholdsvis på den svenske ø, Lidingö, og i Italien ved Comosøen. Bogen har flere gennemgående temaer som venskab, savn og skyld, men også at komme videre efter et brud og blive hel igen, og prioritere sig selv og sine ønsker og drømme. Den er skrevet i tredjeperson i nutid, så som læser er man med Esther hele vejen gennem romanen, og mærker kærligheden til sønnen, til Rut og den stædighed og vilje, hun har.

Billede af: I egetræets skygge af Sofia Lundberg. Billede taget af Maria Wendt.
I egetræets skygge af Sofia Lundberg. Billede taget af Maria Wendt.

Jeg blev grebet af det unikke venskab, der opstod mellem de hovedpersoner; Esther, som er skoleleder, har undervist i billedkunst, da drømmen om at blive kunstner ikke holdt, og Rut, den ældre dame, der var gift med en italiener og boede i Italien, men kom tilbage til Sverige. To kvinder i hver deres sted i livet, men som havde en masse at kunne give hinanden. Historien er blevet skrevet på sådan en fin måde, at jeg havde lyst til at læse den færdig, og jeg blev berørt af bogen og af Ruts og Esthers mindset. Så mange minder om sorg, skam, skyld, længsel og kærlighed.

Sofia Lundberg har med ”I egetræets skygge” skrevet en rørende bog om et fint venskab, om to kvinder med hver deres bagage, og et ønske om at give slip på fortiden og komme videre. En roman som man sagtens kunne læse på en sommerdag og drømme sig væk i; det er en rigtig søndagsbog, der kan nydes i solen, og derfor giver jeg bogen 4 stjerner og en sommeranbefaling herfra.

Denne anmeldelse er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

 

Billede af: 4 af 6 stjerner /Maria
4 af 6 stjerner /Maria

Forlag: People’s
ISBN: 9788772380889
Originaltitel: Och eken står där än
Oversætter: Nanna Kalkar
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 345

Maria har tidligere anmeldt disse bøger på bloggen:

Bødker, Stine: Klar til kærlighed
Corfixen, Kristian: Sygeplejersken
Frennstedt, Tina: Hovedvej 9
Gunnis, Emily: Pigen i brevet
Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede
Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I
Paris, B.A: Dilemma
Wasserman, Robin: Piger i brand

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Gæsteblogger om I egetræets skygge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *