Fantasy/science fiction, Gyldendal, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Den 5. bølge af Rick Yancey

Den 5. bølge af Rick Yancey

Jorden er blevet besat af rumvæsener. Ikke rumvæsener, som vi forestiller os dem. Ikke som dem i bøger og film, hvor de er grønne og flyver rundt i en tallerken. De her rumvæsener kender os. De er kloge. Og de vil os intet godt!

Cassie er en af de overlevende. En af dem der overlevede 4 bølger, der blev udsendt af de andre. Ingen ved, hvad de andre vil og hvorfor de slår jordens befolkning ihjel. Cassie står alene og har lavet en regel: Stol ikke på nogen. Med den regel må hun træffe nogle svære beslutninger. Især da hun møder Evan Walker. Kan hun stole på ham?

Den 5. bølge handler om, hvad der kan ske hvis jorden lige pludselig bliver besat af rumvæsener. Der er kommet fire bølger, som har udryddet det meste af jordens befolkning. Der er kun ganske få tilbage og en af dem er bogens hovedperson Cassie.

Cassie er en sej pige. Hun kan skyde og hun ved hvordan man skal overleve. Det er da også nødvendigt, da man ikke længere ved hvem der er menneske og hvem der er en af de andre. Cassie fortæller om de fire første bølger og hendes liv inden de andre overtog jorden.

Den 5. bølge af Rick Yancey
Den 5. bølge af Rick Yancey

Den 5. bølge er en meget spændende science fiction-roman. Jeg fik bogen i julegave og har ventet lidt med at læse den. Så kom filmen i biografen, og jeg blev nødt til at hurtig læse bogen, så jeg kunne komme ind og se filmen. Det gjorde dog slet ikke noget, at der var stress på. Jeg fik den læst lynhurtigt og glæder mig til at læse den næste i serien, Det uendelige hav. Den var også sørgelig, da man hørte om Cassies liv inden de andre, og hvordan det hele lige pludseligt forandrede sig.

Historien bliver ikke kun set med Cassies øjne. Det fandt jeg lidt forvirrende i starten. Og nogle gange synes jeg også det blev lidt kedeligt at være hos den anden karakters synsvinkel.

Hvis man skal sammenligne bogen og filmen synes jeg, at de minder ret meget om hinanden. Selvfølgelig er der nogle ting, der er lavet om eller slet ikke er der i filmen med selve hovedhandlingen er der. Jeg håber også at 2. del: Det Uendelige hav bliver filmatiseret.

Hvis du kan lide at læse science fiction, så synes jeg, at du skal læse denne.

Forlag: Gyldendal
Sider: 511
ISBN: 9788702137026

1 thought on “Den 5. bølge af Rick Yancey

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *