5 stjerner, Carlsen, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

Bogens bagsidetekst:

“Tre vil dø. To vil hun svigte. En må hun slå ihjel. Hvor langt vil hun gå for at standse Ragnarok?

En gammel ven opsøger Anne, dødeligt såret, og når kun lige at fortælle hende, at hendes søster er taget til fange.

For at befri sin søster må Anne selv risikere livet og krydse over til en verden, hun aldrig har set. Ukendte farer lurer, og imens bliver hun plaget af synet af sit eget mord. Men hvorfor bliver hun ved med at se det? De fik jo afværget det i tide. Eller gjorde de?

Hele sit liv er Anne blevet forladt. Nu indser hun, at for at redde sin søster må hun selv svigte dem, hun elsker. Men kan hun gøre det?”

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

Jeg har virkelig set frem til at komme i gang med at læse fortsættelsen til den spændende fantasyroman, Ravnenes hvisken og jeg blev skam ikke skuffet! Men jeg blev først nødt til at genlæse bog nr. 1, da jeg ikke kunne huske særlig meget fra den. Og det var også en fornøjelse!

Det meste af Ravnenes hvisken 2, forgår i Hranfenheim. Igennem bogen lærer man lidt efter lidt, om Hrafenheim og om hvilken indflydelse Ragnara har haft verdenen.
Jeg kan rigtig godt lide, at der forrest i bogen, er et kort over Hrafenheim, så man kan følge med i hvor Anne befinder sig. Og det gør også det hele mere overskuelig, i forhold til, de navne på steder, man skal huske.

[en enkelt lille spoiler i tekst under billede]

Kort i Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

Ravnenes hvisken 2 starter ud med, at Anne er hjemme i Ravnsted. Allerede i kapitel 2 er der en der dør, og det kom som lidt af et chok for mig. Anne indser, at hun bliver nødt til at tage til Hrafenheim for at befri hendes søster, Serén. Gennem rejsen i Hrafenheim, møder Anne både kendte og nye personer, samtidig med at Ragnaras folk er ude efter hende.

Som dens forgænger, er Ravnenes hvisken 2 helt vildt spændende. Malene Sølvsten forstår at fange læseren. Ikke en eneste side er kedelig. Bogen får mig også til huske på, at selv den mindste lille detalje, faktisk kan have en kæmpe betydning.

Der er ikke meget andet jeg kan sige, om Ravnenes hvisken 2, udover at den er fantastisk!! Sproget er velskrevet. Karakterene er rigtig godt fundet på (især Anne!) Og indimellem læser man også om gamle profetier, bla. Vølvens spådom. Jeg kan rigtig godt lide, at de nordiske guder og den nordiske mytologi er med. Så er Hrafenheim for eksempel ikke bare en tilfældig fiktiv verden. Det giver også hele serien et personligt præg.

Jeg håber snart, at Ravnenes hvisken 3 udkommer. For slutningen, epilogen, i denne var noget af det bedste.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5/Klara

Læs også min anmeldelse af Ravnenes hvisken 1

Forlag: Carlsen
ISBN: 9788711543375
Udgave: 1. udg. 21.06.2017
Sider: 621

2 thoughts on “Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

  1. Ja ravnenes hvisken er fantastisk. Det er en af de mest spændende bøger jeg nogensinde har læst. Den er virkelig god. Jeg glæder mig meget til at læse toeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *