5 stjerner, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Tellerup, Ungdomsbøger/Young Adult

Akkanas gåde af Boris Hansen

Jeg havde mange forventninger til fortsættelsen til Vejen til Panteon, da den var en kæmpe fornøjelse at læse. Jeg kan allerede nu afsløre, at 2. del: Akkanas gåde levede op til alle mine forventninger og mere til!

Bogens bagsidetekst:

“Lucas’ jagt på Cassandra fører ham til Skrønebugten hvor en konflikt mellem ældgamle kræfter er på kanten til at bryde ud. Før han og hans venner kan finde Cassandra igen, må de først opsøge Akkana, gådernes gudinde, og prøve at forstå de mystiske begivenheder der truer med at opsluge hele Panteons verden.

Samtidig modtager krigerenglen Saida en anonym besked der sætter hende på sporet af en forsvunden ven. Hendes efterforskning afslører en side af Empyria hun ikke kendte til, fyldt med konspirationer og løgne. Nogen forsøger at skabe splid mellem englene, men alles blik er rettet et andet sted hen, for noget tyder på at Empyria snart må drage i krig mod en frygtindgydende fjende.

Alt dette er Mehmet uvidende om. Han lever et ensomt liv i skyggerne af Storbyens skyskrabere, men selv i en verden uden guder og engle findes der hemmeligheder. Rygter siger at hjemløse mennesker er begyndt at forsvinde fra byens regnvåde gader. Og da Mehmet modtager et råb om hjælp fra fortiden, begynder hans egen rejse … ind i Storbyens mørke hjerte.”

Akkanas gåde af Boris Hansen

Når man kigger på Panteon-sagaen: Akkanas gåde er størrelsen en lille smule tykkere end den forrige. Det gør dog slet ingenting, for det føles som om der kun er gået nul komma fem sekunder, før man er færdig med bogen. Det tager selvfølgelig længere tid, men bogen er virkelig god, så det føles som meget mindre tid. Jeg læste også i den hele tiden, selv i bussen.

I den første bog er de to personer man følger, Lukas og Saida. I Akkanas gåde bliver der tilføjet en synsvinkel mere, nemlig Mehmet. Mehmet er Lukas & co’s ven fra Zonen, som på dette tidspunkt er flyttet til Storbyen og prøver på at tilpasse sig livet der. Jeg synes, det er rigtig godt, at Mehmet er en som man følger, selvom han måske ikke er den person, som jeg vil vælge som yndlingskarakter. Han udvikler sig i løbet af bogen, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Der sker også en masse spændende ting inde i Storbyen, som i den grad er værd at læse om. Boris Hansen har klaret at skabe et perfekt mix af fantasy og sci-fi.

Hvis man synes, at den første bog i serien er god, så bliver det endnu vildere i Akkanas gåde. Spændingen er helt i top igennem hele bogen og der venter en mange overraskelser. Der er styr på hver enkelte lille detalje og hele plottet er rigtig godt skruet sammen. Noget som er mere spændende at læse om, end i den første, er Saida og Empyria. Jeg synes især Saidas udvikling er utrolig spændende.

Boris Hansen signerede Akkanas gåde til mig til Fantasyfestival.

Akkanas gåde er endnu bedre end dens forgænger, som jeg jo gav fem stjerner, som er vores max antal. For at give Akkanas gåde den ros den fortjener, får bogen fem store stjerner.

Jeg kan nu intet gøre, udover at vente på at bog nr. 3 i serien bliver udgivet. Jeg savner allerede det fantastiske univers og alle karaktererne.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Tellerup
ISBN: 9788758826332
Udgave: 1. udg. 16.09.17
Sider: 592

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *