4 stjerner, Hr. Ferdinand, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

På afveje af Linda Castillo

For få dage siden udkom På afveje af Linda Castillo. Det er 9. bog i serien om politichefen Kate Burkholder. Kate har tidligere har været en del af amish-samfundet, hvor hendes krimi-serie også tager udgangspunkt.

Forlagets beskrivelse:

“For to år siden modtog Joseph King en dom på livstid for mordet på sin kone. King er udstødt medlem af Amish-samfundet og kendt for sit voldsomme temperament, og nu er han undsluppet fængslet og på vej mod Painter’s Mill.

Nyheden om en morder på fri fod spreder sig som løbeild, og politikommissær Kate Burkholder og hendes team er i højeste beredskab. Men dette er personligt for Kate. Hun voksede op sammen med Joseph King. Som trettenårig amishpige tilbad hun den jord, han gik på. Men hun havde aldrig forestillet sig, at King en dag kunne finde på at tage sine egne børn som gidsler på deres onkels farm.

King er bevæbnet, desperat og har intet at tabe. Kate frygter for børnenes sikkerhed og er pludselig fanget med en morder. Men da han beder om Kates hjælp for at bevise sin uskyld, inden han lader hende gå, bliver hun pludselig i tvivl; er han uskyldigt dømt?”

På afveje af Linda Castillo
På afveje af Linda Castillo

Linda Castillo har endnu engang skrevet en krimi, som fangede mig fra side 1. Jeg er vild med hovedpersonen Kate, som man lærer bedre og bedre at kende for hver bog, der kommer – og en af grundene til det er  helt sikkert, at Kate er jeg-fortæller, hvilket får læseren helt tæt på de ting, som Kate kommer ud for. Det er ikke hver dag man møder en kvindelig politichef – og slet ikke en, der tidligere har været medlem af amish-samfundet.

Serien om Kate Burkholder er blandt mine favoritter. Både fordi de er rigtig spændende, men nok lige så meget fordi jeg synes, det er både lærerigt og interessant at høre mere om det ellers ret tillukkede amish-samfund. Det er ikke fordi vi hører vildt meget nyt om amish-samfundet i På afveje, men både personerne og miljøbeskrivelserne er rigtig gode. Det er et virkelig spændende miljø til en god krimi. Beskrivelserne er meget realistiske, både den indsigt man får i amish-samfundet med hensyn til sprog, kultur, påklædning osv. men også politiets arbejde; arbejdsmetoder og samarbejde eller mangel på samme, er rigtig godt beskrevet.

Efter at have tilbragt sommeren på vejene i USA – også i det område, hvor Linda Castillos bøger foregår, så er det meget let at se stederne for sig. Faktisk tænkte jeg på bøgerne, da vi kørte igennem områder, hvor der var skilte på vejen, som viste at der skulle være plads til hestevogne.

Det er svært ikke at gentage sig selv, når man tidligere har anmeldt bøger i denne serie – men det er jo bare fordi, at Linda Castillo har gjort det igen – igen. På afveje er velskrevet i et flydende letlæst sprog, den hører som de øvrige til i den lettere ende af krimigenren – og den er uden de vilde blodige scener.

Som altid i Linda Castillos bøger, så er plottet i På afveje rigtig spændende og samtidig er det igen en meget personlig sag for Kate Burkholder – bogen er ganske svær at slippe. Med På afveje har Linda Castillo endnu gang givet mig en virkelig god læseoplevelse. Har I ikke læst bøger endnu, så skulle I prøve – men begynd med den første i serie: Tvunget til tavshed.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740045710
Udgave: 1. udg. 11.10.2018
Originaltitel: Down a Dark Road
Oversætter: Henrik Enemark
Sider: 382

3 thoughts on “På afveje af Linda Castillo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *