5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

En sikker sejr af Per Østergaard

En sikker sejr er 5. del af Per Østergaard letlæsningsserie Arnes Auto.

Serien består indtil videre af 6 bøger:
1. Dronen
2. Vinter
3. Fuld fart frem!
4. Kassen
5. En sikker sejr
6. Højt op

Bogens bagsidetekst: “Tue og Tobias går hen til Arnes Auto. Arne spørger dem, om de vil spille bold. Det vil de. “Du har ikke en chance, Arne! Vi vinder let,” ler Tue.”

Selvom En sikker sejr er 5. del af en serie, så er handlingen i bøgerne selvstændige historier, og de behøver ikke at blive læst i en bestemt rækkefølge – hvilket jeg synes er rigtig godt.

Billede af: En sikker sejr af Per Østergaard
En sikker sejr af Per Østergaard

En sikker sejr har et lixtal på blot 5 og et lettal på 14 – og sværhedsgraden er dermed tæt på de øvrige bøger i serien. Teksten er ikke lydret, men er alligevel rimelig enkel. Der er max 7 linjer på hver side – og et par enkelte ord med 3 stavelser (senere og Tobias) resten er på max 2. Teksten er sat overskueligt op. Den er opbygget med enkle, korte sætninger. Der er enkelte ord, som nogle børn måske kan have lidt sværere ved, men de fleste vil nok kende dem alligevel – her tænker jeg på ord som fx chance og score.

Billede af: Opslag i En sikker sejr af Per Østergaard
Opslag i En sikker sejr af Per Østergaard

Som de øvrige bøger i serien, Arnes Auto, så er det Lars-Ole Nejstgaard, som har lavet de skønne og farverige illustrationer i En sikker sejr. Det er nogle livlige og humoristiske illustrationer, som understøtter handlingen og dermed læsningen fint. Jeg tænker, at nogle vil forstå teksten bedre – og dermed synes, at læsningen er lidt lettere, når de har illustrationerne at støtte sig op ad.  Der er rigtig meget at kigge på – uanset om man læser bogen eller bare bladrer i den.

Jeg er vild med Lars-Ole Nejstgaards streg. Som jeg har skrevet i en anden anmeldelse, så synes jeg, at illustrationerne skiller sig lidt ud fra, hvad vi ser i andre letlæsningsbøger, og det er skønt. Nogle gange synes jeg dog, at teksten kan være lidt i fare for at blive “rodet ind i” illustrationerne.

Selvom det måske er ensformigt, så må jeg gentage mig selv…  jeg bliver altid positivt overrasket, når jeg læser en letlæsningsbog – og det med en meget enkel tekst, er muligt at skrive en god og sammenhængende historie, og som her også er ganske sjov.

Serien har drenge, som hovedpersoner, men jeg opfatter ikke serien, som om den kun henvender sig til det ene køn. Derimod er historierne for alle børn, som er interesseret i – eller blot synes, det er sjovt med skøre opfindelser. Per Østergaard har skrevet mange gode letlæsningbøger/serier – og Arnes Auto er bestemt blandt dem.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

En sikker sejr – 5. del af Arnes Auto
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772146171
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 25

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “En sikker sejr af Per Østergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *