5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Max 3-serien 5 og 6 af Kirsten Ahlburg

Giv den gas, far og Liv er tyk er 5. og 6. bog i serien Max 3 af Kirsten Ahlburg.

Med de to sidste bind består serien indtil videre af seks bøger, hvor de første fire er disse:

Gæk, gæk, gæk
Vip på tur
Alf er væk
Jon og den grå mus

Kirsten Ahlburgs serie Max 3 består af lydrette bøger, hvor ordene i teksten højst indeholder max 3 bogstaver. Bøgerne henvender sig til begynderlæserne.

I Giv den gas, far skal Bo og hans forældre ud af flyve. Det er Bos far, som skal styre flyvemaskinen. Kan han mon det?

Giv den gas, far har skønne farverige illustrationer af Kim Dalsgaard.

Liv er tyk handler om Tim og Jon, som fortæller Liv, at hun er tyk. Heldigvis har Liv en god veninde, som kan fortælle Liv, at det ikke passer.

De hyggelige og fine illustrationer i Liv er tyk er lavet af Susanna Hartmann.

Der findes gratis opgaver til bøgerne i serien på forlagets hjemmeside.

Max 3-serien 5 og 6 af Kirsten Ahlburg
Max 3-serien 5 og 6 af Kirsten Ahlburg

Det er skønt, at der igen kommer nye bøger i serien Max 3. Selvom der kommer mange nye lydrette og lette bøger, så kan børnene aldrig have et for stort udvalg. Det er så vigtigt at begynderlæserne får rigtigt fat i læsningen og at de ikke går i stå, fordi de ikke kan finde de rette bøger.

Herhjemme har vi læst både Max 2 og Max 3-serierne – og mange andre letlæsningsbøger. Uanset, hvor mange bøger vi læser, så bliver jeg hver gang lige overrasket over, at det er muligt at skrive en fin og sammenhængende historie, når bøgerne skal være så lette, at de første læsere kan være med. Både Giv den gas, far og Liv er tyk har et lettal på 10 og et lixtal på 4.

Der er fine og farverige illustrationer i både Giv den gas, far og i Liv er tyk. Illustrationerne understøtter læsningen fint – og er med til lige at give handlingen et ekstra lag. Der er nok at se på og snakke om i begge bøger. Som altid er bøgerne fra Forlaget Elysion flot bundet ind – og virker dermed som en “rigtig” bog.

Opslag i Giv den gas, far af Kirsten Ahlburg
Opslag i Giv den gas, far af Kirsten Ahlburg

Selvom bøgerne i serien helt sikkert henvender sig til både piger og drenge, så kan det godt være, at flere drenge vælger Giv den gas, far på grund af både titel og emnet med en flyvemaskine – og omvendt at flere piger måske vælger Liv er tyk, da det er pigerne, der er hovedpersonerne. Men som skrevet, så kan bøgerne sagtens læses af begge køn.

Opslag i Liv er tyk af Kirsten Ahlburg
Opslag i Liv er tyk af Kirsten Ahlburg

Udover at bøgerne er rigtig lette at læse, så vil Giv den gas, far også være god til at træne ord som op/ned og ud/ind. Hvor emnet i Liv er tyk faktisk er mere alvorligt, men bliver fortalt på en ganske harmløs måde. Liv er tyk handler om venner og om mobning – men kan jo sagtens bare læses uden den store snak.

Som de øvrige bøger, både i Max 2 og i denne serie, så får Giv den gas, far og Liv er tyk en stor anbefaling herfra. Det er virkelig en hjælpende hånd til begynderlæserne, at de kan få fingrene i lydrette bøger – og der er med garanti mange børn derude, som vil få stor glæde af Kirsten Ahlburgs serier. Begge serier er blevet taget rigtig godt imod herhjemme, og har bestemt været med til at fastholde læselysten.

5 af 6 stjerner
5 af 6 stjerner /Tine

Giv den gas, far – 5
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143613
Udgave: 1. udg. 09.11.2018
Sider: 22

Liv er tyk – 6
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143637
Udgave: 1. udg. 09.11.2018
Sider: 22

2 thoughts on “Max 3-serien 5 og 6 af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *