5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Den hængte mand af Simon Kernick

Den hængte mand af Simon Kernick er 3. del af hans krimiserie om Ray Mason. Bogen udkommer i dag, d. 17.2.2020. Selvom Den hængte mand er 3. del af serien, så er det 2. del af den forrige bog Gravpladsen. Det giver ikke meget mening at læse Den hængte mand uden at læse forgængeren. Den første bog i serien hedder Vidnet – historien i denne hænger ikke sammen med de to næste.

Forlagets beskrivelse:

“SYV OFRE. TRE MORDERE. EN DØDBRINGENDE HEMMELIGHED.

Et hus langt ude på landet, hvor resterne af syv uidentificerede kvinder netop er blevet fundet. En politimand, der er parat til at risikere alt i jagten på deres mordere. En mand, som har set mordene og nu er på flugt, fordi han frygter for sit liv.

Således begynder kapløbet om at finde frem til vidnet, før morderne gør det. For Ray Mason og privatdetektiv Tina Boyd venter en farlig vej, hvor lig og bedrag lurer bag hvert et sving.”

Da jeg læste Gravpladsen vidste jeg, at jeg rigtig gerne ville høre mere om Tina Boyd, og det var heldigvis tilfældet. Jeg har så efterfølgende set, at der er en serie, hvor hovedpersonen er Tina Boyd. Den håber jeg også bliver oversat til dansk.

Billede af: Den hængte mand af Simon Kernick
Den hængte mand af Simon Kernick

Den hængte mand er en lidt anderledes fortælling end hvad man måske forventer af en krimi, for faktisk ved vi hele tiden, hvem der er skurken/skurkene. Men lur mig om ikke, der alligevel er plads til overraskelser – for hvem ved, hvad de har til sinde? Selvom man kender til “the bad guys”, så er der alligevel en del ting, som skal opklares – og selve sagen om de myrdede piger er jo lige til et mareridt – både for læseren og for dem der skal opklare, hvad der er sket.

Nu har jeg jo skrevet krimi om bogen, men som de foregående, så er den lige så meget en thriller – og som skrevet i min anmeldelse af Gravpladsen, så er det måske nærmere en actionthriller. Jeg synes at både bøgerne og Ray Mason på mange måder minder om Lee Childs bøger om Jack Reacher. Som Jack Reacher tager Ray Mason ofte sagerne i egen hånd, og løser dem på dén måde han finder bedst – uanset om han må ty til ikke helt lovlige metoder.

I Den hængte mand synes jeg, at der bliver lagt mere vægt på handlingen/plottet end på miljø- og personbeskrivelser. Historien virker som om, den er skrevet ud fra, at vi i forvejen kender til personerne og stederne – og da det er nødvendigt at have læst Gravpladsen for at få det fulde ud af denne, så er det også helt ok, da beskrivelserne i den bog er rigtig gode.

Den hængte mand er meget velskrevet, og plottet og diverse plottwists er rigtig gode – både spændende og grusomme – præcis som man forventer efter at have læst Gravpladsen. Alt bliver meget troværdigt fortalt, men selvom historien fængede, så synes jeg måske alligevel, at det er så som så med, hvor realistisk historien virker, der er måske lidt for meget action i forhold til den hverdag jeg kender… Men jeg er vild med Ray Mason, præcis som med Jack Reacher – og jeg synes, at Den hængte mand er den bedste i serien. I de to foregående bøger, havde jeg alt for tidligt fundet ud af, hvordan tingene hang sammen, men i denne havde jeg ikke luret, hvordan bogen ville ende – og det er jo skønt. At jeg så kunne ønske mig en anden slutning – ja, det er jo mit problem. Et eller andet sted, så håber jeg dog, at slutningen er en cliffhanger, så slutningen måske alligevel er anderledes…

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742602898
Udgave: 1. udg. 17.02.2020
Originaltitel: The Hanged Man
Oversætter: Per Vadmand
Sider: 328
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Den hængte mand af Simon Kernick

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *