4 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, People's, Tine f. 1973

Forbandet blod af Jakob Melander

Forbandet blod af Jakob Melander er 1. del af serien: Askehave. Askehave handler om sangerinden og klimaaktivisten Malin Askehave. Forbandet blod blev oprindeligt udgivet som en “Mofibo Original”. “Originals” er et samarbejde mellem People’sPress og Mofibo.

Forlagets beskrivelse:

“27-ÅRIGE MALIN ASKEHAVE ER FORSANGER i det verdenskendte r’n’b-band Gaia 5 og dybt engageret i kampen for at redde klimaet. Hun er samtidig yngste arving til Danmarks næststørste shippingvirksomhed, Askehave Shipping, med interesser over hele verden og værdifulde olieboringer i Nordsøen. Sammen med sin storebror, Robert, der nu er direktør for Climate Action Network Europe, brød Malin for otte år siden med familien. Siden har hun brugt den platform, Gaia 5 har givet hende, til at bekæmpe og gøre opmærksom på de ødelæggelser, virksomheder som Askehave Shipping forøver på kloden.

For seks måneder siden fik Malin en søn med bandets bassist, og på trods af stridighederne med familien ved hun, at hun ikke kan nægte ham kontakt med sine bedsteforældre. En voldsom begivenhed til Askehave seniors 60-årsdag, netop som hun og Robert skal møde familien for første gang i otte år, vender op og ned på Malins liv. Den tvinger hende til at vælge mellem idealisme og familie og sender hende på en rejse mod afsløringen af en uhyggelig og altødelæggende hemmelighed.”

Billede af: Forbandet blod af Jakob Melander
Forbandet blod af Jakob Melander

I denne tid, hvor klimakrisen er på de flestes læber, er Jakob Melanders Forbandet blod ganske aktuel, da det netop er det emne, som bærer en stor del af handlingen. Brexit, som man heller ikke har kunnet undgå at høre om bliver også inddraget. Forbandet blod er en ganske spændende fortælling, men jeg må altså starte med at skrive, at på forsiden står der “Thrillerdrama” – og det jeg synes simpelthen ikke er dækkende, da den ikke er en thriller for mig, men langt mere et familiedrama. Om de næste bøger i serien, så vil have mere “thriller” over sig, må tiden jo vise.

Forbandet blod har både gode person- og miljøskildringer. Hovedpersonen Malin er en interessant person, som jeg glæder mig til at høre mere om fremover.  Miljøbeskrivelserne fungerer fint og får både boliger, firma og de steder, som personerne ellers befinder sig til stå rimeligt tydeligt for mig. Det vil sige, at beskrivelserne virker ganske troværdige.

I forhold til handlingen, så synes jeg for så vidt også, at den troværdigt skrevet, men alligevel synes jeg ikke, at den virker helt realistisk – i hvert fald har jeg meget svært ved at forstille mig en person eller faktisk en helt familie og deres firma, som kommer ud for så mange ulykkelige sager og intriger… Eller jo måske, hvis man tænker på tv-serien Dollars… Men det er jo “bare” fiktion!

Selvom jeg ikke opfatter bogen som en thriller, så fangede den mig alligevel fra start – og hold mig fanget til sidste side. En del “sager” bliver løst undervejs, så på den måde sker der noget hele tiden – men selvfølgelig bliver en del også gemt til sidst. Plottet er spændende, men ikke hårrejsende – jeg er vild med aktualiteten.

Udover klimakrisen og Brexit hører vi om naturkatastrofer – eller forestående katastrofer, familierelationer, utroskab, venskab og kærlighed – og ikke mindst om den vej, som livet tager, som måske ikke altid er, som man havde troet.

Forbandet blod er som Jakob Melanders øvrige bøger både velskrevet og velfortalt.

Læs evt. mine anmeldelser af  De døde og de ufødte og Fjenden i blandt os. De to bøger er nr. 5. og 6 i krimiserien om Lars Winkler. D. 7.2.20 udkommer den 7. bog: Ind i den hvide nat. Den næste Askehave-bog er også på vej – men først finder den vej til Mofibo, så jeg må væbne mig med tålmodighed.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770366106
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 448

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

3 thoughts on “Forbandet blod af Jakob Melander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *