6 stjerner, Børnebøger, Faglitteratur, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Gyldendal, Ungdomsbøger/Young Adult

Gæsteblogger om Klar til kærlighed

I dag er Maria Wendt gæsteblogger på Bech’s Books. Maria har profilen maria.blogger.wendt på Instagram. Blogposten i dag handler om Stine Bødkers bog Klar til kærlighed.

Anmeldelse af ”Klar til kærlighed”

Titel: Klar til kærlighed – find rundt i følelser, flirt og forelskelse
Antal sider: 173
Forfatter: Stine Bødker
Udgivet hos: Forlaget Gyldendal, 2019
Bogen er modtaget fra Bech’s Books – og er et anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Bagsiden af Klar til kærlighed af Stine Bødker
Bagsiden af Klar til kærlighed af Stine Bødker

Uhh, hvor jeg dog selv manglede en bog som denne, da jeg var teenagepige! Heldigvis er det aldrig for sent at tage ved lære.

Det tog mig cirka et døgns tid at læse bogen – og jeg havde svært ved at slippe den. Det er fedt at læse en bog, som jeg i en alder af 26 år, får en masse ud af.

Jeg fik nogle ”aha”-oplevelser, mens jeg læste bogen. For hvad er det egentlig, der sker, når man bliver teenager og hormonerne flyder? Er man tiltrukket af det modsatte køn, eller er man måske til samme køn? Hvordan begår man sig på de sociale medier i dag kontra i den virkelige verden?

Stine Bødker har skrevet en bog til og om unge mennesker, og deres færden på både sociale medier og ”in real life” – IRL.

Bogen er delt ind i små afsnit, hvilket fungere rigtig godt. Sproget er let og enkelt, skrevet med et glimt i øjet og humor. Hendes måde at skrive på er rummende og omfavnende – det er dejligt i en bog som denne, fordi den er lettere at komme igennem, uden at tonen bliver monoton.

Det, der gjorde indtryk, var blandt andet at, Bødker har en evne til at skrive direkte til læseren, så det føltes som om der blev talt til den enkelte.

Det er et stort plus. Derudover er der masser af fakta fra diverse statistikker, fagpersoner og undersøgelser.

Hun skriver en masse gode råd om dating, kærlighed, sex og seksualitet, og at ingen er forkerte. Fedt! I bogen er der udsagn fra nogle unge mennesker, også kærestepar, som Stine Bødker har talt med. De fortæller om deres personlige erfaringer med den digitale verden, omverdenen i form af skole, venner og forældre. Endnu et plus.

Jeg sad med et dejligt smil på læben, da jeg havde læst bogen færdig, og kunne ikke lade være med at tænke, ”Ej, hvor ville jeg ønske, at jeg havde denne her bog, da jeg var teenager!” Jeg er sikker på, at der er mange unge, både drenge og piger, der kan få en masse ud af Stine Bødkers bog. Faktisk tænker jeg også, at den eventuelt kan bruges i undervisningsøjemed; i dansk, samfundsfag og biologi/seksualundervisning.

Klar til kærlighed af Stine Bødker
Klar til kærlighed af Stine Bødker

Jeg kan varmt anbefale Stine Bødkers bog til den unge generation. Jeg tænker fra omkring 6. klasse (dvs. ca. 12 år) og opefter.

Stine Bødkers bog skal have 6 stjerner ud af 6, for der er ikke noget at sætte en finger på. Der er styr på fakta, sproget og opsætning.

Jeg håber at kunne læse og anmelde mere fra Stine Bødkers hånd 😊

Go’ læselyst.

Maria Wendt /maria.blogger.wendt

___

Tusind tak til Maria Wendt for anmeldelsen.

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702269253
Udgave: 1. udg. 14.02.2019
Sider: 173

11 thoughts on “Gæsteblogger om Klar til kærlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *