4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Gæk, gæk, gæk + Vip på tur af Kirsten Ahlburg

Der kommer rigtig mange lydrette letlæsningsbøger i disse år, og da jeg synes, at lydrette bøger virkelig er en fantastisk indgang til læsningen, så er der jo super fedt. Kirsten Ahlburg har skrevet  serien med Max 2 bogstaver og nu en serie med Max 3 bogstaver, hvilket giver mulighed for yderligere at niveaudele de lydrette bøger.

Gæk, gæk, gæk er 1. del og Vip på tur er 2. del af Max 3, som er den nye lydrette letlæsningsserie med ord på max 3 bogstaver af Kirsten Ahlburg. Jonas og jeg har tidligere læst Kirsten Ahlburgs serie Max 2, hvilket var og stadig er en succes.

Gæk, gæk, gæk og Vip på tur af Kirsten Ahlburg

I Gæk, gæk, gæk plukker Siv vintergækker og skriver et gækkebrev til sin mor. Kan Sivs mor gætte, hvem det er fra?

Bogen er illustreret af Birgitte Ahlmann.

Der findes gratis opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Opslag i Gæk, gæk, gæk af Kirsten Ahlburg

Vip på tur handler om egernet Vip, der går på opdagelse i skoven. Vip møder forskellige dyr, men der er vist en drillepind på spil i form af Vips ven, uglen Tim.

Bogen er illustreret af Keld Petersen.

Også til denne bog findes der gratis opgaver på forlagets hjemmeside.

Opslag i Vip på tur af Kirsten Ahlburg

Selvom Kirsten Ahlburg nu er oppe på 3 bogstaver i ordene i serien Max 3, så synes jeg, at det er stadig er lige så fantastisk, som da vi læste Max 2, at man kan skrive fine sammenhængende historier bestående af så korte ord. De korte ord er i Max 3 på kun en stavelse og samtidig lydrette, hvilket er en virkelig stor hjælp for de allerførste begynderlæsere. Både Gæk, gæk, gæk og Vip på tur har et lixtal på 4 og et lettal på 8.

Jonas har stadig ikke helt styr på ord med 3 bogstaver, men blandt andet på grund af bøgerne i Max 2-serien er der nu håb forude. Vi havde ikke de helt store forhåbninger til at Jonas ville knække læsekoden, men nu er han så langt, at han har  mod på at prøve Max 3. I Max 3 holder serie-titlen, så de længste ord er på 3 bogstaver, men der kan også være ord på 1 og 2 bogstaver. Andre lydrette bøger vi har fået fat i, har der været længere ord, og selvom de er lydrette, så er Jonas gået helt i stå.

I både Gæk, gæk, gæk og Vip på tur er der nogle dejlige illustrationer, som understøtter teksten og dermed læsningen godt. Til trods for at det er en pige, der er hovedperson i Gæk, gæk, gæk, så synes jeg at begge bøger henvender sig både til piger og drenge.

Ja, som I nok kan læse, så er vi virkelig fans af Kirsten Ahlburgs Max 2– og Max 3-serier. Max 3 skal vi arbejde noget mere med herhjemme, og så kan vi håbe, at der er kommet flere i serien, når Jonas har fået helt styr på de to første.

Vi er sikre på, at både børn, der bare har lyst til at komme i gang med læsningen, og børn der måske har lidt sværere ved det, vil kunne få  noget ud af disse bøger. Som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion, så er også denne serie bundet flot ind, så børnene kommer til at føle, at de sidder med en “rigtig” bog lige fra start. Endnu en stor anbefaling til de nyeste begynderlæsere herfra.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Jonas og Tine

Gæk, gæk, gæk – 1. del af Max 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199165
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 22

Vip på tur – 2. del af Max 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199172
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 22

4 thoughts on “Gæk, gæk, gæk + Vip på tur af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *