5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Elsker, elsker ikke af Matthew Arlidge

Elsker, elsker ikke er den 7. bog i Matthew Arlidges thrillerserie om kommissæren Helen Grace og hendes kolleger. Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Fra forlagets beskrivelse:

“Liget af en kvinde ligger på landevejen. Først ligner det en tragisk ulykke. Men da Helen Grace ankommer til stedet, står det klart, at hun står over for et koldblodigt mord. Men hvorfor skulle nogen ønske en elsket hustru og mor død? I en anden del af byen bliver en butiksindehaver dræbt, mens hans kunder får lov til at slippe uskadt. Men hvad ligger bag morderens valg? Hvem skal leve? Hvem skal dø? Hvem bliver den næste? Uret tikker. Hvis Helen ikke kan løse denne dødbringende gåde, vil der flyde mere blod. Men det mindste fejltrin, og det kan blive hendes eget…”

Billede af: Elsker, elsker ikke af Matthew Arlidge
Elsker, elsker ikke af Matthew Arlidge

Elsker, elsker ikke er en intens historie, som strækker sig over bare et enkelt døgn, 24 timer – måske nogen får associationer til Jack Bauer… ?! Der er gang i historien fra start til slut, og den er ganske actionpræget – nok lidt mere end vi er vant til i denne serie. Det hele foregår i en afsindig hastighed – nogle gange bliver man nærmest forpustet. Et rent kapløb mod tiden… Selvom Elsker, elsker ikke er fiktion, og måske på nogle punkter virker lidt urealistisk, så synes jeg alligevel, at fortællingen holder vand.

Bogen er velskrevet i et flydende og ganske letlæst sprog, præcis som vi kender det fra de forrige bøger i serien. Vi møder et varieret persongalleri. Det er en fornøjelse at møde de kendte personer igen. Med tanke på disse personer og deres baggrund, relationer og udvikling, så er det helt klart en fordel at læse serien i den rigtige rækkefølge – ellers mener jeg bestemt, at man går glip af for meget. Helen Grace har brug for tid til at hele efter tiden i fængslet (forrige bog), men tiden er der bare ikke – så hun må kæmpe både med sig selv og med efterforskningen på en gang. Jeg synes, at det virker rigtig godt – og selvom jeg kan lide Helen Grace som hun er, så er dette alligevel med til at gøre hende mere “menneskelig”.

Vi møder selvfølgelig også journalisten Emilia Garanita. I den forrige bog synes jeg faktisk, at min modvilje mod hende blev lidt mindre, men nu er den helt tilbage igen. Selvom hendes baggrund og privatliv måske opfordrer til, at man synes (i hvert fald lidt) om hende, så kan jeg altså bare ikke… Men der skal nok også være en, som man kan elske at hade, det er i hvert fald et godt modspil til de karakterer man holder af.

Serien om Helen Grace hører til blandt de mere brutale, og er bestemt ikke ublodige hyggekrimier. Jeg synes måske, at denne i særdeleshed er voldsom. Jeg vil anbefale, at man også læser mine anmeldelser af de forrige bøger i serien – jeg har prøvet at undgå alt for mange gentagelser, derfor kan man med fordel læse de andre også.

Elsker, elsker ikke er ikke kun en hæsblæsende thriller, det er også en fortælling om familie, svigt, samvittighedskvaler og venskaber.

Heldigvis ved jeg, at der er en bog mere på vej – i hvert fald er den udkommet på engelsk: Down to the Woods.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Okker gokker
2. Bro bro brille
3. Dukkehuset
4. Tampen brænder
5. Kongens efterfølger
6. Dåseskjul
7. Elsker, elsker ikke

 

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742602911
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Love Me Not
Oversætter: Stig W. Jørgensen
Sider: 366

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Elsker, elsker ikke af Matthew Arlidge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *