4 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Langt ude i skoven af Matthew Arlidge

Langt ude i skoven er den 8. bog i krimiserien om kommissær Helen Grace. Serien er skrevet af Matthew Arlidge.

Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Bogens bagsidetekst:

“SKAL DU LANGT UD I SKOVEN I DAG …

Det sidste, Tom Campbell kan huske, er, at han ligger i telt i New Forest med sin kæreste. Nu er han hjælpeløs, alene og rædselsslagen, mens en uhyggelig, formummet skikkelse jager ham gennem skoven …

Da liget af Tom bliver fundet, makabert stillet til skue, tager Helen Grace sagen. Men hun når ikke ret langt, før endnu et offer forsvinder – en seriemorder er løs.

… SÅ LAD VÆRE MED AT GÅ ALENE DERUD

Noget dystert og dødbringende hjemsøger skoven. Det er et kapløb med tiden for Helen og hendes folk, for gerningsmanden skal fanges, før der bliver udgydt mere blod.

Jagten fører Helen tilbage til den uhyggelige, dunkle skov, og denne gang slipper hun måske ikke levende fra det.”

Billede af: Langt ude i skoven + nogle af de forrige bøger i serien, som er skrevet af Matthew Arlidge
Langt ude i skoven + nogle af de forrige bøger i serien, som er skrevet af Matthew Arlidge

Langt ude i skoven begynder 9 måneder efter den sidste bog i serien, Elsker, elsker ikke. I Elsker, elsker ikke mistede Joanne Sanderson livet og Emilia Garanita blev holdt som gidsel.

Selvom bøgerne i serien er selvstændige historier, så vil jeg dog som i de fleste tilfælde anbefale, at man læser bøgerne i den rette rækkefølge, især hvis man vil følge karakternes udvikling og historie, som jeg synes er en stor del af fortællingen i denne serie.

Til en start, så synes jeg, at fortællingen får et snert af jagt af mennesker for jagtens skyld. Uden at røbe for meget, så kan jeg godt fortælle, at det slet ikke er den vinkel, som fortællingen bygger på.
Mine tanker i forbindelse med dette skyldes vist blot, at de bliver ledt i retningen af Lee Childs Bytteleg på grund af ting, der sker i starten af bogen.

Da jeg i mine anmeldelser af nogle af de forrige bøger i serien om Helen Grace har skrevet ret meget om personskildringerne, vil jeg undlade det her. MEN jeg er stadig vild med Helen Grace – og knap så vild med journalisten Emilia Garanita – faktisk synes jeg endnu mindre om hende nu end tidligere. Helen Grace har fået en ny chef – en chef hun har et meget bedre forhold til end den forrige.

Jeg kan godt lide, at vi kommer tættere på Helen Graces kollega Charlie end vi har gjort før hen. Det er en skøn udvidelse af historien at komme lidt bag facaden ved flere personer. Vi hører blandt andet om, at Charlies datter Jessica lider af natteskræk – og hvor hårdt det er. Denne del er med til at gøre Charlie både menneskelig og realistisk. Jeg studsede dog lidt over, at Helen Grace kommer med en kommentar om, at Charlie har “en lille” derhjemme. For mig er en lille en baby – og Jessica er fire år.

Plottet er spændende – og har en rigtig fin opbygning. Mit gæt på hvem der var skurken var desværre rigtigt – lidt for tidligt. Men det var bare et gæt – der bliver ikke røbet noget for tidligt. Der er flere twists undervejs. Jeg elsker, at bøgerne er skrevet så man får mulighed for at gætte med – hvorfor, hvorfor ikke osv.

Langt ude i skoven er en krimi, der får nakkehårene til at rejse sig, samtidig er det også en fortælling om selvtægt, kærlighed og familierelationer.

Jeg tror aldrig mere, at jeg skal på campingtur…

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Okker gokker
2. Bro bro brille
3. Dukkehuset
4. Tampen brænder
5. Kongens efterfølger
6. Dåseskjul
7. Elsker, elsker ikke
8. Langt ude i skoven

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742604038
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Down to the Woods
Oversætter: Stig W. Jørgensen
Sider: 461

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Langt ude i skoven af Matthew Arlidge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *