4 stjerner, Gads Forlag, Grønningen 1, Lindhardt og Ringhof, Superlux, Tine f. 1973

4 krimier – 4 stjerner – 4 ord

[reklame]

Hermed en anbefaling af 4 krimier. Endnu engang er det seriekrimier – de er alle nordiske, en islandsk og tre danske.

De fire krimier får alle 4 stjerner.

Jeg fremhæver fire ord, som jeg har tænkt på umiddelbart efter at have læst bogen.

Som i mine andre lignende indlæg er omtalerne korte – spørg, hvis I vil vide mere.

Billede af: Nøglen til mord af Anna Grue
Nøglen til mord af Anna Grue

Nøglen til mord er Anna Grues 3. bog i krimiserien om den meget nysgerrige Fru Mortensen. Nøglen til mord er som de forrige en rigtig hyggekrimi, som ingen kan komme til at ligge søvnløse over. Anne-Maj Mortensen har mistanke om, at en ejendomsmægler står bag misbrug af nogle af de ejendomme, som er til salg ved dem – desværre er sagen lidt mere kompliceret, og faktisk også noget værre. Jeg elsker Fru Mortensen.

Min anmeldelse af den forrige bog kan læses her: Døden i kurbadet.

Sugardating – familierelationer – mord – privatdetektiv/snushane

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711996744
Udgave: 2022
Sider: 458

Billede af: Tågen af Ragnar Jónasson
Tågen af Ragnar Jónasson

Tågen af Ragnar Jónasson er 3. del i islandsk krimitrilogi. Da tidslinjen i trilogien er omvendt traditionelle bøger er Tågen faktisk starten på hovedpersonen Huldas historie og karriere. Det fungerer super godt. Plottet er uhyggeligt og stemningen bliver virkelig sat i den vilde snestorm i et afsidesliggende område.

Bøgerne i serien skal læses i rækkefølge, for at man får det bedste ud af dem. Mine anmeldelser af de to første kan læses her: Mørket og Øen.

Island – sorg – incest – hævn

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gads forlag
ISBN: 9788712061809
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Drungi
Oversætter: Rolf Stavnem
Sider: 287

Billede af: De døde hvisker i vinden af Tommy Thorsteinsson
De døde hvisker i vinden af Tommy Thorsteinsson

Det er ikke mange krimier, jeg har læst, hvor temaet er klimaet, men De døde hvisker i vinden er 1. del i Tommy Thorsteinssons serie om klimaforsker Jessica Winther. Jessica finder et lig i toppen af en vindmølle – og pressen modtager et anonymt brev underskrevet #klimakrigeren. #klimakrigeren erklærer, at undertegnede er parat til at dræbe for at redde klimaet. Plottet er spændende samtidig med, at alt der vedrørende klimaet er aktuelt og relevant. Jessica har en særlig evne, som hjælper efterforskningen – det fungere på sin vis fint, jeg er bare ikke helt fan. Jeg venter spændt på den næste bog i serien.

Miljøaktivisme – klimapolitik – mord – “særlige evner”

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Superlux
ISBN: 9788775671113
Udgave: 2022
Sider: 331

Billede af: Rigmanden af Birgitte Wulff
Rigmanden af Birgitte Wulff

Krimien Rigmanden af Birgitte Wulff er efterfølgeren til Tårnspringeren. Bøgerne har journalisten Anne Velin som hovedperson. Anne prøver at komme på fode igen efter at være blevet fyret fra DR. Anne får til opgave at undersøge tyveriet at en hestetransport – og bliver ført bag facaderne i en overklasseverden. Og ja, det er ikke kun tyveriet at hestetransporten det drejer sig om…
Bogen er velskrevet og ganske letlæst.

Overklassemiljø – ridesport – magt – familierelationer

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Grønningen 1
ISBN: 9788773390924
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 360

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

5 thoughts on “4 krimier – 4 stjerner – 4 ord

  1. […] Areklew, Lina: Fra asken Bohnet, Jennifer: Sommer på slottet Boulley, Angeline: Firekeepers datter Bøgh Andersen, Kenneth: Jekyll & Hyde genfortalt Egholm, Elsebeth: Den røde glente Engell, Sarah: Skoven Enger, Thomas: Galgens bog Guillory, Jasmine: På udebane Hawkins, Rachel: Hævnens paradis Hellbrand, Gertrud: Dragoner Helle, Merete Pryds: Det vågne hjerte Hoover, Colleen: Minder om ham Hucke, Petra: Arkitekten fra New York Lohman, Claus: Genstart Melander, Jakob: Station Z Sten, Viveca: Skyggedalen Montefiore, Santa: Irlands døtre Whitaker, Chris: Vi begynder med slutningen Wulff, Birgitte: Rigmanden […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *