5 stjerner, Alt det andet, Bedste læseoplevelser, Hr. Ferdinand, Jentas, Lindhardt og Ringhof, People'sPress, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Mine bedste læseoplevelser i 2018

[reklame – indeholder anmeldereksemplarer]

I 2018 læste jeg 132 bøger plus en pæn stak letlæsningsbøger. I alt har jeg skrevet 117 anmeldelser – Klara og Daniel har også bidraget med flere. Jeg har læst ufattelig mange super gode bøger, og det var ikke let at vælge mine bedste læseoplevelser.

Sidste år fremhævede jeg mine 5 bedste læseoplevelser fra 2017. Det samme var min plan for 2018 – men jeg kunne ikke bestemme mig, og derfor har der sneget sig en ekstra bog ind på en bonusplads. Derfor vil jeg fremhæve mine 6 bedste læseoplevelser i 2018. Rækkefølgen af de nævnte bøger er fuldstændig tilfældig, så hvilken bog, der kom på bonuspladsen må være usagt.

Sidste år valgte jeg 5 bøger og helt ubevist var de fra forskellige genrer – i år har hele 3 krimier sneget sig ind i min stak. Det vildeste er, at de tre krimier alle er skrevet af danske forfattere, det er altså godt gået.

Mine bedste læseoplevelser i 2018
Mine bedste læseoplevelser i 2018

Eleanor Oliphant har det helt fint af Gail Honeyman
En både hjertevarm og en hjerteskærende fortælling. En dejlig (og barsk) historie om Eleanor, som bestemt ikke har det helt fint, men måske i det mindste får det bedre? Det er en fortælling om fordomme, venskaber, omsorgssvigt – den er alvorlig, ærlig, humoristisk og sørgelig.

Kastanjemanden af Søren Sveistrup
En debut-krimi af Søren Sveistrup, som indtil nu måske har været bedst kendt for Forbrydelsen. Plottet i Kastanjemanden er genialt, skræmmende, overraskende og grusomt.

Glasvinge af Katrine Engberg
De første to krimier i serien hedder Krokodillevogteren og Blodmåne. De var begge gode, men faktisk synes jeg, at Glasvinge er den bedste i serien. Spændende, fængende og ikke mindst overraskende.

Pachinko af Min Jin Lee
Pachinko er en slægtsroman, som følger fire generationer af en familie, som oprindeligt stammer fra Korea – men hovedparten af historien følger deres liv i Japan.  Pachinko fortæller om racisme og medmenneskelighed, om med- og modgang, om skam, udstødelse, traditioner og om at leve på trods af barske livsvilkår.

Små påsatte brande af Celeste Ng
Små påsatte brande er en medrivende famliedrama om blandt andet familierelationer, moderskab, rugemødre, adoption, løgne og fortielser. Handlingen foregår i den yderst præsentable og velordnede forstad til Cleveland, Shaker Heights, hvor alle har styr på alt. I vores sommerferie fik jeg mulighed for at besøge forstaden – og den er præcis som jeg forestillede mig.

Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock
Mercedes-snittet er efterfølgeren til krimien, Ligblomsten. Citat fra min anmeldelse: Mercedes-snittet er spændende, relevant, overraskende, skræmmende – og ja, altså for kort!! (og det er bestemt positivt ment).”

Klik på titlerne og I kan læse mine anmeldelser af mine bedste læseoplevelser i 2018.

Tak til forlagene for alle de fantastiske bøger.

  •   

1 thought on “Mine bedste læseoplevelser i 2018

  1. […] Rækkefølgen af de nævnte bøger er fuldstændig tilfældig, så om der var en eller flere blandt disse, som jeg synes en smule bedre om end andre, skal forblive usagt. Igen i år er der flere krimier blandt de valgte bøger, men også to som er fra en anden genre. Kun en enkelt bog er i år af en dansk forfatter. En af forfatterne, nemlig Celeste Ng, har også skrevet en bog, som var blandt de bedste jeg læste i 2018. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *